El Consell autoritza a Ferrocarrils de la Generalitat a licitar la renovació dels trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • El pressupost inicial d’aquesta actuació, que afecta desviaments, passos a nivell i altres elements, supera els 40 milions d’euros
  • Una vegada completats els treballs previstos es milloraran les condicions de seguretat, comoditat i puntualitat

El Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació de les obres de renovació de desviaments, passos a nivell i diversos elements en els trams de superfície de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol), Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón) i Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) de Metrovalencia.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació, es divideix en tres lots i ascendeix a 40.303.862,39 euros, IVA inclòs.

El lot 1 correspon a la Línia 3 i compta amb un pressupost de 8.354.071,81 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 10 mesos.

El segon dels lots inclou els trams Empalme-Llíria de la Línia 2 i Empalme-Bétera de la Línia 1. El pressupost és de 9.245.008,40 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 12 mesos.

El tercer lot afecta al tram València Sud – Villanueva de Castellón de la Línia 1. La dotació econòmica és de 22.704.782,18 euros, IVA inclòs, i un període previst d’actuació de 30 mesos.

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, aparells, etc.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també als passos entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deteriori que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Una vegada finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.