L5 TRAM d'Alacant

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Amb esta connexió entre Porta del mar i Plaça La Corunya i amb la Línia 4 els veïns de Platja de Sant Joan disposen d’un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant
  • L’obertura d’esta línia ha sigut possible després de la finalització de les obres del túnel de Serra Grossa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que El Govern valencià reafirma el seu compromís amb la millora de la mobilitat en la ciutat d’Alacant amb la posada en marxa de la nova Línia 5 del TRAM d’Alacant.

Esta nova línia, tal com va anunciar el president, funcionarà inicialment de manera estacional, de juny a octubre. “La millora de la mobilitat en la ciutat d’Alacant -ha assegurat Puig- és un aspecte fonamental en què la Generalitat continuarà incidint en esta legislatura”.

Així, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) posarà en marxa la nova línia entre la parada de Porta del Mar i Platja de Sant Joan este dilluns, 10 de juny. “A partir de l’inici del servei s’afavoriran els desplaçaments en dates estivals i durant les festes de fogueres”, ha afirmat el president de la Generalitat. 

Amb la seua posada en marxa el TRAM d’Alacant suma la seua sexta línia en funcionament, perquè ja compta amb la Línia 1 (Luceros-Benidorm), la Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig), la Línia 3 (Luceros-El Campello), la Línia 4 (Luceros-Plaza La Corunya) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia).

“La Generalitat continua invertint en la ciutat millorant el transport públic”, ha afirmat Puig, el qual ha recordat que en l’anterior legislatura es van invertir 9 milions d’euros a posar en funcionament el túnel de Serra Grossa després de la paralització de les obres en 2013.

En este sentit, l’inici de la posada en servei d’esta línia és factible després de la finalització de les obres del túnel de Serra Grossa, que ha permés la circulació en doble via en un tram que impedia introduir més tramvies a la circulació. 

L’oberturade les dos vies ha permés comptar des d’este dilluns amb una nova línia “ha, explicat Puig, que ha indicat que esta millora permet ” establir una freqüència de pas de 15 minuts entre esta zona i Alacant, enfront dels 30 minuts que oferia la Línia 4″

Recorregutde la nova Línia 5

La nova connexió tramviària aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L entre Porta del Mar i Sangueta, que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013. Així, la nova Línia 5 coincidix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinzes parades, des de Plaça La Corunya a Sangueta, i compta amb dos parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar per a completar el traçat.

Amb esta nova línia, la Generalitat aposta per afavorir la connexió des del TRAM d’Alacant amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant joan com de les poblacions de més al nord de la província. 

Amb esta nova línia i la 4, des de platja de Sant Joan s’ofereix un tramvia cada quart d’hora en direcció a Alacant, amb destinació alterna a Luceros i Porta del Mar. Així, els usuaris de la Línia 5 tenen la possibilitat de realitzar transbord en la parada de Sangueta i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros.

La freqüència de pas prevista en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Platja de Sant Joan és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de Luceros, així Sangueta és un punt d’enllaç entre ambdós connexions, per agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.

Per a posar en servei esta línia, FGV ha hagut de realitzar una sèrie de treballs de condicionament de les instal·lacions i infraestructures del tram comprés entre Sangueta i Porta del Mar i ha incorporat 10 maquinistes. El servei es presta amb tres tramvies de la sèrie 4200.