Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • S’ha registrat un augment del 29% en Metrovalencia i del 35% en el TRAM d’Alacant, si es comparen les xifres de persones usuàries amb el diumenge 3 d’abril
  • El president recorda que aquesta mesura, “absolutament nova a Espanya”, persegueix tant potenciar la transició ecològica com ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el “èxit” collit el primer dia d’implantació de la gratuïtat dominical del metro i del tramvia, ja que s’han registrat un important augment del nombre de persones usuàries, d’entre el 29% i el 35% per cent.

Segons ha destacat el president, si es comparen les persones usuàries d’aquest 1 de maig, primer diumenge gratuït en Metrovalencia i en el TRAM d’Alacant, amb les del passat diumenge 3 d’abril de 2022, fa només un mes i amb una situació de pandèmia similar, s’estima que hi ha un increment de més del 30% de viatgers i viatgeres.

Així, 110.670 persones han viatjat gratis en Metrovalencia aquest diumenge, 1 de maig, la qual cosa representa un augment del nombre de persones usuàries del 29%. El servei gratuït del TRAM d’Alacant ha sigut, per part seua, utilitzat per 25.280 viatgers i viatgeres, amb un increment del 35%.

En el TRAM d’Alacant, el nombre de passatges s’ha incrementat més en els trajectes que connecten Alacant amb Benidorm i Alacant amb les zones de platja. A València també s’ha observat un augment d’usuaris i usuàries especialment en el tramvia, per la seua proximitat amb les platges de la ciutat.

Així mateix, Ximo Puig ha recordat que fins al 31 de juliol tots els diumenges seran gratuïts els passatges Metrovalencia i TRAM d’Alacant des de l’inici del servei, al matí, fins al final del servei ordinari. Aquesta mesura “absolutament nova a Espanya” persegueix tant potenciar la transició ecològica com ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes, ha apuntat el president.