Porta del Mar L5 TRAM d'Alacant

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • La connexió entre Porta del Mar i Platja de Sant Joan continuarà funcionant amb normalitat
  • . La línia va entrar en circulació el 10 de juny i tenia previst tancar de manera temporal

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat mantindrà en servici la Línia 5 (Porta del Mar-Plaza de La Coruña) del TRAM d’Alacant, donant així continuïtat a una línia que se suma de manera indefinida a què ja funcionen a Alacant.

El president ha destacat que “la mobilitat a Alacant és una prioritat per a la Generalitat; per això, s’ha pres la decisió de mantindre en servici de manera permanent, la qual cosa millorarà la connectivitat dins de la ciutat d’Alacant”.

“Des de la seua posada en marxa el passat mes de juny, la línia ha registrat una afluència de 350.000 viatgers”, ha destacat Puig, el qual ha realitzat estes declaracions acompanyat pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Esta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan es va habilitar de manera temporal, per a fer front a l’increment de demanda que es produïx durant els mesos d’estiu, però, donada la bona acollida per part de la ciutadania, la Generalitat ha resolt prolongar el seu funcionament de manera indefinida.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en servici està línia el passat 10 de juny, una vegada finalitzades les obres del túnel de Serra Grossa i després de completar els treballs de condicionament necessaris en el tram que unix les parades de Sangueta i Porta del Mar.

Des de la seua posada en marxa, el passat 10 de juny, la Línia 5 ha transportat més de 350.000 viatgers.

La Línia 5 compta amb 8,7 quilòmetres i coincidix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinzes parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i altres dos parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat de la Línia 5 aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta, que va deixar de funcionar a l’estiu de 2013.

Gràcies a esta línia, el TRAM d’Alacant ha recuperat i ampliat les possibilitats de connectar durant l’estiu les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, a través de la xarxa tramviària en servici.

Amb esta línia i junt amb la 4, des de platja de Sant Joan s’oferix un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, amb destí altern a Luceros i Porta del Mar, enfront dels 30 minuts anteriors. Així, les persones usuàries de la Línia 5 tenen la possibilitat de realitzar transbord en diferents parades i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros.

La freqüència de pas prevista en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Platja de Sant Joan és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de Luceros, sent Sangueta, L’Isleta, Albufereta o Lucentum punts d’enllaç entre ambdós connexions que permeten agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.