Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Els 14 punts d’arreplega de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant han acumulat des de març de 2014 onze tones de plàstic
  • “Taps per a una nova vida” és una iniciativa de la Fundació Seur que proporciona a xiquets sense recursos tractament mèdic no reglat

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) han aportat en quatre anys 5,5 milions de taps de plàstic, equivalents a 11 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació SEUR, a través de la iniciativa “Taps per a una nova vida”.

El plàstic arreplegat en les instal·lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant servix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps arreplegats des de març de 2014 fins a març de 2018 va ser de 2.200 euros.

La Fundació SEUR, com a part del projecte “Taps per a una nova vida”, arreplega i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d’un comité, els casos atesos.

FGV ha instal·lat els contenidors de cartó en les seues instal·lacions i en distints punts de les seues xarxes de València i Alacant, en especial en les estacions de major tràfic. En l’actualitat, es troben a Xàtiva, Colón, Benimaclet i dos en València Sud, en el cas de Metrovalencia; i Estels, Mercat, Marq, Benidorm, Dénia, El Campello, les oficines de la Marina i els tallers d’El Campello, en el cas del TRAM d’Alacant.