Publicat
Arxivat com Notícies, Notícies TRAM.

Desenes de persones han participat en la recreació del sinistre en la rotonda anterior a la parada d’Holanda en la Línia 4

Han intervingut agents de FGV, bombers, policies locals, autonòmics i nacionals, Protecció Civil i el Centre de Coordinació d’Emergències

L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal•lacions i mesures de seguretat

El TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat aquesta matinada un simulacre d’una col•lisió entre un tramvia i un vehicle. Desenes de persones han participat en la recreació de l’accident per a l’escenificació de la qual s’ha triat la Línia 4, que unix l’estació d’Estels amb Plaça de La Corunya.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un triple objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM; facilitar que els membres dels diversos col•lectius implicats es familiaritzen amb les instal•lacions i equipaments de seguretat de la xarxa, i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col•lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut Bombers; el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servei d’Emergència Sanitària i Protecció Civil.

Col•lisió

El simulacre va donar començament cap a la mitjanit, quan un tramvia que es dirigia a Estels, en el semàfor de la rotonda prèvia a la parada d’Holanda, va col•lidir amb un vehicle que s’havia botat el semàfor en roig. Com a conseqüència de l’accident, el conductor del vehicle va quedar atrapat amb ferides de gravetat. En l’interior del tramvia van resultar ferits el maquinista i dos viatgers en haver patit diversos colps a conseqüència del colp.

A partir d’aqueix moment, es van activar els protocols establits per a informar del sinistre i actuar en conseqüència i en coordinació amb la resta d’entitats que presten ajuda i socors en aquest tipus de situacions.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal•lacions i pràctiques de simulació d’incendis en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal•lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.