Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La consellera destaca que “el Consell considera a FGV una eina essencial per a aconseguir els estàndards europeus de qualitat i sostenibilitat derivats de l’ús del transport públic”

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha visitat les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat València (FGV) a València Sud en les quals ha mantingut una primera reunió de treball amb l’equip directiu de l’empresa pública.

En el transcurs de la seua visita ha estat acompanyada del secretari autonòmic d’Infraestructures i Transports, Vicente Dómine. Després de conéixer els projectes i actuacions que en aquests moments desenvolupa FGV, Pradas ha visitat el Lloc de Comandament de Metrovalencia, lloc des del qual es coordina el funcionament de la xarxa.

La consellera ha destacat que “per al Consell, FGV és una eina essencial per a aconseguir els estàndards europeus de qualitat i sostenibildad derivats de l’ús del transport públic. El nostre objectiu és doblegar en 2030 el nombre de viatgers actuals en les àrees d’influència de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i que la ciutadania confie en aquest servei i en la seua qualitat, gràcies a les ampliacions futures i a les millores que es vagen incorporant al sistema”.

FGV ha avançat que la mobilitat en els sis primers mesos de 2023 ha sigut de 54.261.406 usuaris. Aquesta xifra suposa un increment del 50,90% respecte al mateix període de 2022. En Metrovalencia s’han registrat en aquests sis mesos 45.750.820 viatgers, mentre que TRAM d’Alacant ha desplaçat en aquest mateix període 8.510.586.

Després de la visita, la consellera d’Infraestructures ha explicat que “volem avançar en la modernització del servei implementant les millors tecnologies, d’aquí ve que la nostra primera visita siga al centre de control d’FGV. Creiem que, com ens marca Europa, el recurs a les noves tecnologies és essencial en el nostre servei públic”.

Finalment, Pradas ha mantingut una primera trobada amb els representants sindicals de l’empresa pública.