Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, la consellera ha assistit a unes jornades de promoció del transport públic de la Generalitat entre estudiants universitaris
  • L’import de l’estalvi en els pròxims quatre mesos dependrà del destí i del transport que s’utilitze

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha afirmat en la seua visita a la Universitat de València, (UV), que, gràcies a les mesures adoptades, els i les estudiants usuaris del transport públic, depenent de destí i de la manera de transport, podran estalviar entre 200 i 600 euros d’ací al fet que acabe l’any.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2022, la consellera ha assistit a la primera de les dues jornades previstes de promoció del transport públic de la Generalitat entre estudiants universitaris, que ha organitzat la Conselleria en les universitats de València i Alacant.

En concret, la consellera ha assistit a la Universitat de València, on també ha assistit la rectora, Mavi Mestre, i la secretària autonòmica de Política Territorial, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.

En aquestes jornades, més de 50 informadors donaran a conéixer a la comunitat universitària, als campus de València i Alacant, tots els avantatges que durant aquest curs ofereix el transport públic i fomentar així el seu ús.

Segons ha destacat la consellera, “el full de ruta de la Generalitat i, per tant, d’aquesta Conselleria, està marcada per avançar en sostenibilitat, fomentar el transport públic i continuar alleujant les despeses dels valencians i les valencianes”.

En la seua intervenció, Rebeca Torró ha assenyalat que aquest curs, gràcies als descomptes de fins a un 50% aplicats en diferents títols de transport autonòmics i al 30% de descompte addicional cofinançat pel Govern d’Espanya i la Generalitat, “l’alumnat pot desplaçar-se de forma més econòmica a totes les universitats del nostre territori”.

En concret, a la província de València, els i les estudiants s’estan beneficiant ja de l’estalvi que ha suposat la posada en marxa del títol de transport integrat SUMA, així com del 30% de descompte addicional que s’està aplicant en el transport públic, a més, de la gratuïtat en Renfe Rodalia i Mitjana distància, que ha promogut el Govern.

Així, la consellera ha afegit que “un estudiant de l’Àrea Metropolitana de València que es desplace a la Universitat de València en transport públic de la Generalitat estalviarà fins a 200 euros en els pròxims quatre mesos, gràcies a totes les mesures de foment i estalvi que s’estan posant en marxa”.

Així mateix, ha continuat, “si l’o l’estudiant utilitza el servei de Rodalia per a arribar a València i després es desplaça fins a la Universitat en transport públic utilitzant la targeta SUMA, l’estalvi serà de fins a 650 euros, depenent del seu lloc d’origen, és a dir, en aquest cas, l’alumna o l’alumne podrà estalviar més de 150 euros al mes”.

Com ha recordat Rebeca Torró, “la Generalitat va ser pionera a aplicar mesures per a fer el transport públic més senzill i econòmic” i ha remarcat que aquest curs “desplaçar-se fins als campus serà més barat que mai”.

“Per a fidelitzar als usuaris i fer atractiu el transport públic per a la joventut, i amb la finalitat d’avançar en la lluita contra el canvi climàtic, és important donar més facilitats, d’aquesta manera aconseguirem que més joves opten per formes sostenibles de mobilitat i menys pel cotxe privat”, ha conclòs.