Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Esta iniciativa forma part de les propostes realitzades per la Generalitat amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
  • Amb “Vaig fugir descansa el Cotxe” s’ha comptat amb la participació dels alumnes de l’ESO, Batxillerat i FP de la Comunitat per a promoure mesures a favor de la mobilitat sostenible

La jornada de portes abiertas en les xarxes de transporte públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant  celebrada el 22 de setembre, amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe, va permetre que más de 300.000 viajeros, segons les dades registrats en les primeres estimacions, es desplaçaren de manera gratuïta en estos dos mitjans de transport de titularitat autonòmica.

En Metrovalencia, van utilitzar els servicis de metro i tramvia según les estimacions realitzes 263.000 viajeros, el que suposa un increment de prop del 12% sobre la mitjana de viatgers d’un dia laborable normal. L’increment va variar en els distints trams y franges horàries, contemplant-se incrementos de fins a el 19% en algunes estacions del centre de la ciutat de València entre les 18 y les 21 hores.

El TRAM d’Alacant va desplaçar ahir alrededor de 40.000 viajeros, xifra que suposa un increment global del 6 por cent respecte a una jornada laborable ordinaria. Igual que a València, les hores de la vesprada, i a pesar de les aturades convocats, van ser les que van registrar major volum de viatgers en el conjunt de la xarxa que unix Alacant i Dénia.

#HuiDescansaElCotxe

Esta iniciativa, impulsada per la Generalitat y coordinada per la Conselleria d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador forma part de les propostes incloses dins de la Setmana de la Mobilitat i que enguany s’han presentat al públic amb la campanya #HuiDescansaElCotxe “Canvia de transport, canvia el màs”.

Amb esta iniciativa s’ha comptat amb la participació de 45 centres amb alumnos de Educación Secundària Obligatoria (ESO), Batxillerat i FP de la Comunitat para reflexionar en les aules i en les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat. El objectiu és que els jóvens d’entre 14 i 18 anys hagen debatut amb els seus professors i familiars sobre mobilitat sostenible.

Enguany els premis #HuiDescansaElCotxe compten amb dos modalitats: una dirigida als jóvens i una altra per als centres. En la pàgina web www.huidescansaelcotxe.gva.es s’ha disposat toda la informació respecte d’això sobre com aconseguir premis com a bicicletes, monopatins, patinets, cascos o bons de transport públic.

En primer lloc, els estudiants matriculats en el curs 2017-2018 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional podien participar, fins al dia 23 de setembre de 2017, a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en mode públic, amb l’hashtag #HuiDescansaElCotxe, per mitjà d’una imatge en què aparega, junt amb un familiar o conegut conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa i especificant en la publicació a quin curs, centre educatiu i localitat pertanyen.

Quant als premis associats a la iniciativa #HuiDescansaElCotxe per a les aules, estan dirigits als centres educatius més actius i compromesos, amb la participació de les classes amb alumnes de 14 anys o més, a través dels professors coordinadors de l’acció que els dits centres hagen designat que triaran les imatges de, almenys, cinc alumnes de la seua aula que hagen participat en els premis #HuiDescansaElCotxe per a jóvens. Amb elles havien d’elaborar un collage que havien d’enviar al correu electrònic huidescansaelcotxe@gva.es, indicant el seu nom i cognoms, la classe, el curs que concursa i el centre educatiu a què pertany.