Viatgers de FGV

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El diumenge 22 el transport públic no va cobrar bitllet als seus usuaris amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
  • La iniciativa “Hui descansa el cotxe” ha comptat amb alumnes de l’ESO, Batxillerat i FP per a promoure mesures de mobilitat sostenible

La jornada de portes obertes en les xarxes de transport públic de Metrovalencia y TRAM d’Alacant celebrada el diumenge 22 de setembre amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe va permetre que 138.814 viatgers, segons les dades registrats en les primeres estimacions, es desplaçaren de manera gratuïta en estos tres mitjans de transport de titularitat autonòmica.

Esta mesura, impulsada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha sigut el colofó a les distintes activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.
 
En Metrovalencia, van utilitzar els serveis de metro i tramvia segons les estimacions realitzes 109.477 viatgers, la qual cosa suposa un increment de prop del 22,39% sobre la mitjana de viatgers d’un diumenge del present mes.
 
El TRAM d’Alacant va desplaçar 29.337 viatgers, xifra que suposa un increment global del 24,19% per cent respecte d’un diumenge del present mes.
 
L’objectiu que es perseguix amb esta iniciativa és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat, que proven a deixar el cotxe a casa un dia i disfruten dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en les ciutats.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha tornat a posar en marxa per quart any consecutiu la iniciativa “Vai”, entre els dies 16 i 22 de setembre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat.

El lema triat enguany és “Mou-te i canvia” i pretén que els estudiants de la Comunitat aborden la necessitat d’impulsar propostes per a canviar els seus hàbits cap a una mobilitat més sostenible i s’impliquen a traslladar un missatge reivindicatiu.

Esta proposta compta amb uns premis dirigits a estudiants de 14 anys o més, matriculats en el curs escolar 2019-2020 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.