Publicat
Arxivat com Consell d'Administració, Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

FGV ha pres esta decisión per a evitar confusions amb la Línia 2 del metro que discorre entre Llíria i Torrent Avinguda
La consellera ja ha firmat la licitació de la assistència tècnica per a la redacció d’estudis i projectes de la futura línia entre el carrer Alacant i Natzaret que en breu publicarà el DOGV

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), segons va aprovar en el seu Consell d’Administració, ha pres la decisió de canviar la denominació de la coneguda com T2 que, després d’este acord, passa a denominar-se com a Línia 10 de Metrovalencia.

La decisió presa pel Consell d’Administració de l’empresa pública que presidix la consellera d‘Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, té com a objectiu evitar, davant de l’inici de les obres i posterior posada en marxa de la mateixa, possibles confusions amb la Línia 2 de Metrovalencia que unix Llíria i l’estació de Torrent Avinguda.

D’esta manera, la fins ara coneguda com T2 s’integra dins de la distribució de línies de FGV a València.
Cal recordar que la Generalitat ha représ l’execució d’este projecte, abandonat per l’anterior Consell des de 2011. La inversió inicial contemplada per a la represa de l’obres és de 50 milions d’euros, dels que 30 seran aportats per l’Administració autonòmica i 20 procediran del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (Feder).

La consellera ja ha firmat la licitació de la assistència tècnica per a la redacció d’estudis i projectes de la futura línia entre el carrer Alacant i Natzaret que en breu es publicarà en el DOGV. En 2018 es completaran els tràmits necessaris que permetran iniciar les obres de la primera fase en 2019.
La Línia 10 comprén un itinerari que té el seu orige al carrer Alacant i continua a través d’un túnel fins a l’avinguda Germans Maristes. D’allí, l’itinerari en superfície arriba fins Natzaret, donant servei també a la Ciutat de les Arts i les Ciències.