FGV es una web con accesibilidad universal

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, RSC.

  • El accés en valencià, castellà i anglés està dirigit a persones amb problemes de visió, escassa mobilitat en mans i braços o discapacitat cognitiva
  • Esta proposta està inclosa en el Pla d’Accessibilitat Universal de l’empresa en l’apartat de millores dels canals d’informació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha incorporat en la seua pàgina web oficial www.fgv.es  una versió en valencià, castellà i anglés que complix amb els requisits d’accessibilitat i ús universal.

Este nou accés està dirigit a persones amb diferents discapacitats com problemes de visió, escassa mobilitat en mans i braços o discapacitat cognitiva. La nova versió també està dirigida a persones majors o amb dificultats per a la lectura o poca capacitat digital.

Els usuaris interessats poden accedir des de qualsevol ordinador a través d’una pestanya situada a l’esquerra de la pantalla. L’accés és instantani i oferix una configuració fàcil i intuïtiva.

Des d’este servidor realitzat per inSuit, la web presenta diferents alternatives de navegació com la lectura per part de la pròpia web dels continguts i opcions disponibles, per mitjà de veu o sons, sense necessitat d’utilitzar mans o vocalitzar o directament des del teclat, sense utilitzar rató.

La pàgina web de FGV ofereix tota la informació de l’empresa relativa al seu funcionament, convocatòries, notícies i el seu Portal de Transparència que compten amb este nou accés de caràcter universal.

Després de la incorporació d’esta modificació FGV ja treballa per modernitzar les pàgines webs de Metrovalencia i TRAM d’Alcant que comptaran també amb una versió accessible.

Esta mesura forma part de les propostes incloses en el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, i que té com a objectiu aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació, per mitjà d’una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.