Talleres Natzaret Metrovalencia L10

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El conseller Arcadi España ha fet seguiment de l’evolució dels treballs que es realitzen a l’interior de l’edifici i en el seu entorn i del condicionament de les parades d’exterior situades en aquesta zona
  • Aquestes instal·lacions disposen de l’equipament necessari per a realitzar les labors de manteniment dels tramvies assignats a la nova línia

La Generalitat està ultimant les obres i la instal·lació de l’equipament tècnic del depòsit de material mòbil provisional de la nova Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), que es posarà en funcionament en 2022, abans de la posada en servei de la circulació tramviària.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha desplaçat aquest matí fins a aquestes instal·lacions, situades en el barri de Natzaret de València, per a comprovar l’evolució dels treballs que es realitzen a l’interior de l’edifici i a l’entorn d’aquest.

Arcadi España ha destacat que “aquesta instal·lació, fonamental per al funcionament de la nova Línia 10, està pràcticament finalitzada i, encara que és provisional, disposarà de tots els equipaments tècnics necessaris per a realitzar el manteniment de les set unitats que està previst que circulen per aquesta línia, a partir de 2022”.

En el transcurs de la seua visita ha estat acompanyat per la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) , Anaïs Menguzzato.

Aquestes instal·lacions estan situades en una parcel·la municipal al costat del Camí Canal en el barri de Natzaret. L’edifici compta amb estructura de formigó prefabricat amb tancaments, així com vies d’accés i fossats.

El depòsit compta amb dues vies amb l’objectiu d’emprar una per a manteniment i l’altra com a estacionament. En la primera via s’ha projectat un fossat corregut a tot el deixe anar de la longitud d’un vehicle per al manteniment ordinari, mentre en una posició posterior es preveu situar xicotets fossats per a la substitució de bogies. A més el depòsit provisional compta amb un xicotet magatzem, vestuaris, quarts d’instal·lacions i garita de control.

Instal·lació de marquesines

El conseller també ha aprofitat aquesta visita per a comprovar els treballs d’instal·lació de les marquesines de les parades d’exterior, en concret de la parada de *Natzaret.

Aquestes parades compten amb una estructura metàl·lica coberta que reprodueixen en la seua part posterior la silueta del trencadís i compten amb 23 metres de llarg. Al llarg de les mateixes s’han habilitat espais per a seients, informació de servei, com a horaris i plans, així com teleindicadors i suports publicitaris.

Els treballs en les parades de superfície també comprenen les de Ciutat Arts i Ciències-Justícia i Quatre Carreres. En conjunt, inclouen el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i enllumenat, comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l’obra.

Sobre l’evolució del conjunt de les obres de la Línia 10, el conseller ha destacat que “els treballs en superfície i subterrani estan en la seua recta final , amb la finalitat que la Línia 10 puga estar operativa en el primer semestre de 2022, després del preceptiu període de proves”.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,03 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.