Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • La incorporació del nou sistema suposa una inversió de més de 2,4 milions d’euros
  • Els treballs previstos contemplen el subministrament dels equips i programari associat, instal·lació, configuració i migració de dades

La Generalitat renovarà l’actual Centre de Processament de Dades (CPD) de les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant enguany, amb l’objectiu d’incrementar la seua capacitat de servei i emmagatzematge i completar la seua adequació a la nova legislació vigent en aquesta matèria.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el conjunt d’aquestes actuacions a NTT Spain Intelligent Technologies and Services per un import de 2.031.590 euros, IVA inclòs, i a Prosol Enginyeria, S.L, l’altre lot del contracte que ascendeix a 415.877 euros, IVA inclòs. El termini d’execució aquesta previst en cinc i quatre mesos, respectivament.

Aquests dos contractes contemplen tant el subministrament dels equips i el programari associat, la seua instal·lació, la configuració i la migració de les dades actuals que passaran al nou CPD. A més en aquest procés s’inclou la formació del personal tècnic de FGV responsable del seu manteniment.

FGV ha emprés aquesta renovació davant l’obsolescència de l’equipament actual, per capacitat de procés i emmagatzematge. Amb aquesta renovació l’empresa pública podrà disposar de dos Centres de Processament de Dades, situats físicament en dues seus diferents. Tots dos CPDs seran simètrics en recursos i prestacions i estaran dimensionats per a poder processar la càrrega dels dos en cas de la caiguda d’un d’ells.

El Centre de Processament de Dades de FGV presta servei tant a la xarxa de Metrovalencia com a la del TRAM d’Alacant i és fonamental per a la gestió de l’empresa pública i la prestació de l’oferta de transport diària.