La Generalitat rehabilitarà l'edifici de l'estació d'Alginet de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El projecte constructiu de rehabilitació compta amb un pressupost inicial de licitació de 263.085,27 euros, IVA inclòs
  • Juntament amb la consolidació de les estructures es millorarà l’accessibilitat de l’edifici i les condicions exteriors i de l’interior

La Generalitat rehabilitarà l’edifici de l’estació d’Alginet de Metrovalencia, afectat per les pluges caigudes al setembre del passat any, que van provocar el despreniment de part del sostre d’aquest edifici.

Amb la finalitat d’iniciar les actuacions necessàries, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el projecte constructiu de rehabilitació. Compta amb un pressupost inicial de 263.085,27 euros, IVA inclòs, i comprén el canvi de coberta, rehabilitació i posada en servei de l’edifici que en l’actualitat roman tancat al públic.

Després de tancar l’edifici al públic, FGV ha realitzat un projecte de rehabilitació amb l’objectiu de tornar obrir al públic aquestes instal·lacions amb total seguretat. Els treballs previstos permetran reparar la degradació i esgotament de les estructures de fusta de la coberta per a garantir la seua estabilitat.

FGV també ha incorporat en el projecte una sèrie d’intervencions que permetran millorar l’accessibilitat a l’edifici i a l’entorn urbà del municipi; la sostenibilitat de l’edificació i el caràcter de l’edifici original; i la reorganització interna i conformació d’un local sense ús específic que podrà gestionar-se de manera independent a l’estació.

L’estació d’Alginet està integrada en la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón) i l’any passat va desplaçar a prop de cent mil viatgers. L’edifici original, datat en 1895 i realitzat per l’enginyer Juan Pérez San Millán, ha tingut alteracions importants al seu estat original, amb elevació dels nivells d’andanes, obertura de nous buits, ampliacions i canvis de fusteries.