Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El metro, tramvia i tren-TRAM oferiran el bitllet de viatge gratis per a fomentar l’ús del transport públic i que els ciutadans puguen gaudir de tots els seus avantatges
  • Les explotacions de València i Alacant eviten cada any el desplaçament de 62 milions de vehicles privats i l’emissió de 80.000 tones de CO2

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà aquest pròxim divendres dia 22 de setembre servei gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a canviar els hàbits de mobilitat.

Aquesta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, és el colofó a les diferents activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que finalitza aquest divendres.

L’objectiu, segons ha explicat la consellera María José Salvador, és que “els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat el pròxim dia 22 de setembre, que proven de deixar el cotxe a casa un dia i gaudisquen dels avantatges d’utilitzar el transport públic”. Tal com ha recordat, “el transport públic és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribueix a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en la ciutat”.

Dades sostenibles

De fet, segons ha explicat, la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant transporten més de 75 milions de viatgers a l’any, la qual cosa suposa una mitjana propera als 205.000 al dia amb metro, tramvia i tren-TRAM. Aquests moviments eviten 62 milions de desplaçaments de vehicles privats a l’any.

Així mateix, aquestes dades signifiquen que s’evita l’emissió de 80.000 tones de CO2 a l’atmosfera a l’any i que s’estalvien 42 milions de litres de combustibles, que equivalen a un estalvi per als conductors de 46 milions d’euros en combustible, també anualment.

Mesures per a potenciar el transport públic

Cal recordar que a més d’aquesta iniciativa emmarcada en la campanya #HuiDescansaElCotxe, la Generalitat ha impulsat aquests dos anys diverses mesures per a fomentar i afavorir l’ús del transport públic com, per exemple, la congelació dels preus dels títols de transport prestats per FGV i les del sistema TAM a Alacant durant dos anys consecutius.

A més, s’han reforçat els serveis especials i s’han oferit altres nous com per exemple el d’horari nocturn en dates assenyalades com els sopars de Nadal, la Gran Fira de Juliol o El Mussol de Les Marines, entre altres. En Metrovalencia es van oferir l’any passat serveis especials en 105 dies per a facilitar el desplaçament dels usuaris a 55 esdeveniments diferents.

De fet, açò ha afavorit la utilització del transport públic, ja que en 2016, el primer any complet de gestió de l’actual Govern valencià, s’ha experimentat una progressiva evolució a l’alça del nombre de viatgers. Metrovalencia ha registrat prop de dos milions més de viatgers respecte a 2015 i s’ha convertit en una de les explotacions espanyoles que més ha crescut percentualment l’any passat.

“Volem que el pròxim dia 22 molts ciutadans deixen el cotxe en la seua casa i aqueix mateix dia comencen a plantejar-se què poden fer per a millorar els seus hàbits de mobilitat i amb açò contribuir a millorar no solament el nostre medi ambient sinó també la nostra qualitat de vida”, ha conclòs Salvador.