Visita Arcadi pas a nivell Beniardà

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies TRAM.

  • El conseller Arcadi España ha realitzat aquest anunci en el transcurs de la visita a les obres d’ampliació de l’estació i construcció dels nous depòsits de material mòbil en aquesta localitat
  • Les obres que finalitzaran a l’octubre d’enguany permeten ampliar les andanes i condicionar tres vies d’estacionament i instal·lacions per al manteniment de trens

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat Benidorm per a fer seguiment de les obres d’ampliació de l’estació i construcció del nou depòsit per al material mòbil de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), situat en aquesta localitat.

En aquesta mateixa visita el conseller ha anunciat que “en breu finalitzarà la redacció del projecte de supressió del pas a nivell del TRAM d’Alacant per l’avinguda de Beniardà, al costat de la pròpia estació, i que posteriorment s’iniciarà el procés de licitació d’aquestes obres, pressupostades en més de 5 milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos”.

“Aquest projecte contempla el condicionament d’un pas inferior per a vehicles que posarà fi als problemes de trànsit que es produeixen en aquest punt d’accés a Benidorm”, ha explicat Arcadi España.

En la seua intervenció, el conseller també ha fet referència a la situació actual i ha assenyalat que “Benidorm és una de les capitals turístiques del Mediterrani i que sens dubte també travessa un moment difícil, malgrat les ajudes que la Generalitat ha articulat. El sector ha d’evolucionar i avançar i un d’aqueixos pilars per a fer-ho és la mobilitat sostenible, per la qual cosa hem de ser capaces que el conjunt del motor econòmic siga sostenible i respectuós amb l’entorn”.

Arcadi España ha estat acompanyat per l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato que han comprovat també el funcionament del primer cicloparc, destinat a l’aparcament gratuït de bicicletes dels usuaris dels serveis del TRAM d’Alacant.

Ampliació de l’estació i nou depòsit de material mòbil.

Les obres en execució han sigut possibles gràcies a la cessió per part de l’Ajuntament de Benidorm de 5.534 metres quadrats i compten amb un pressupost de 1,9 milions d’euros, IVA inclòs.

El conseller ha volgut agrair “a l’Ajuntament de Benidorm i al seu alcalde la col·laboració prestada en tot moment i que està fent possible l’execució d’aquesta nova infraestructura”.

Aquesta actuació està inclosa com a part del projecte de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors que executa actualment Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en diferents punts de la Línia 9.

Segons ha destacat el propi conseller que “una vegada finalitzades les obres en el seu conjunt en el mes vinent d’octubre d’enguany s’haurà aconseguit millorar l’accessibilitat i condicions d’ús de les persones usuàries que accedeixen a Benidorm a la xarxa del TRAM d’Alacant”.

“A més amb el nou depòsit es facilita la labor de manteniment dels trens de Línia 9 i fins i tot de Línia 1, en cas de necessitat, amb una major capacitat de resposta davant incidències i oferint en definitiva un millor servei als viatgers i viatgeres”.

Sobre les obres que s’executen en línia 9, Arcadi España ha destacat que s’executen segons el que es preveu i que després de les obres de renovació dels trams Teulada-Gata de Gorgos-Dénia es realitzaran les de la variant del Quisi i dels ponts del Algar i Mascarat per a completar les actuacions previstes.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Amb una superfície de 2.224,8 metres quadrats, el nou depòsit acollirà l’estacionament de trens a cobert i la realització de revisions ràpides de les unitats, sense necessitat que les unitats hagen de desplaçar-se fins a Tallers El Campello.

El nou depòsit equipat amb tres vies, una d’elles electrificada, estarà equipat amb fossat, passarel·la, netejador de bogies, instal·lació pneumàtica i compressora i altres instal·lacions.

Aquestes instal·lacions està previst que acullen les unitats dièsel de la sèrie 2.500, que en l’actualitat presten servei en la Línia 9, i les de la sèrie 5.000, les duals electrodièsel, que s’incorporaran a aquesta mateixa línia una vegada finalitzen les obres de modernització que s’estan duent a terme.

A més, també podran donar cabuda als tren-TRAM de la sèrie 4.100 que realitzen els trajectes de la Línia 1 (Estels-Benidorm) per a estacionar o ser revisats si es considera oportú per motius d’operativitat.

Un avantatge addicional és la possibilitat de realitzar manteniments menors a Benidorm d’unitats que presten servei en la Línia 9 en cas que hi haja una afecció extraordinària al servei o talls de via per obres, a més de poder disposar d’un major espai per a estacionament de trens que l’existent previ a l’inici de les obres.

En tractar-se d’una obra nova, està prevista l’adequació d’espais per a vestuaris, despatxos i sala polivalent o de formació.

Modificació del servei per obres

Amb motiu d’aquestes obres TRAM d’ Alacant ha modificat des de mitjan gener el servei de les Línies 1 i 9 per a compatibilitzar-lo amb les obres de millora. En la Línia 1, els trens amb eixida en Estels prolonguen el seu recorregut fins a Benidorm Intermodal, estació en la qual es pot realitzar transbord per a continuar viatge fins a Dénia.

En la Línia 9, els trens ixen amb destinació a Dénia des de Benidorm Intermodal i en el recorregut invers retallen el seu trajecte per a finalitzar a Benidorm Intermodal. Cal recordar que entre Teulada i Dénia el recorregut es realitza amb autobús.