Accesibilidad Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • S’instal·laran avisadors lluminosos i acústics interiors i exteriors a les portes de les unitats i un sistema d’obertura accessible
  • Aquestes modificacions permeten complir amb els requeriments del Reial decret 1544/2007 que regula les condicions bàsiques d’accessibilitat

La Generalitat ha previst completar l’adaptació de les 62 unitats de metre que circulen per la xarxa de Metrovalencia, segons el recollit en el Reial decret 1544/2007 de 23 de novembre, pel qual es regulen les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació per a l’accés i utilització de les maneres de transport per a persones amb discapacitat.

Per a completar els treballs previstos Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat per import de 3.206.500 euros, IVA inclòs, a Stadler Rail Group València, S.A.O. aquests treballs. El termini d’execució inicial per a introduir aquestes modificacions s’ha establit en 22 mesos.

Les modificacions previstes en aquests 62 trens afecten elements mecànics i al programari de portes. Els trens de les tres sèries 4300 es van fabricar entre 2005 i 2011 amb diferents mesures d’accessibilitat, en funció de la legislació en vigor i en procés de desenvolupament.

En els últims anys FGV ha anat introduint millores en aquests mateix trens com la senyalització de portes perquè tinguen un alt contrast cromàtic amb la resta del vehicle per a afavorir la seua visibilitat.

També s’han eliminat els seients abatibles que existien en la zona habilitada per a les cadires de rodes i se li han instal·lat les espatleres embuatades, i la barra amb sol·licitud de parada per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR).

En aquests moments només la tercera sèrie, composta per 22 unitats, disposa d’avisadors lluminosos i acústics interiors i exteriors, a les seues portes, per a facilitar la seua la localització i indicar si s’estan obrint o tancant. Amb aquesta actuació s’unifiquen els criteris en totes les unitats de la sèrie, donant compliment a les normes actuals d’accessibilitat.

Com a part d’aquesta intervenció s’eliminarà en les primeres portes de la capçalera del tren el sistema d’obertura existent, que no és accessible, instal·lant en el seu lloc dos polsadors accessibles, a les altures corresponents, fàcils d’accionar, amb alt contrast de color i detectables fàcilment. A més, es realitzaran modificacions en el programari perquè el maquinista puga obrir i tancar les portes.

Megafonia exterior

Des d’el mes de març passat el sistema de megafonia exterior dels trens de la sèrie 4300 de Metrovalencia anuncia la línia de metro a la qual estan prestant servei i la seua destinació en cada estació o baixador, a fi de facilitar informació a persones amb ceguesa o dificultats de visió.
Aquesta millora complementa als missatges emesos a l’interior dels trens, en els quals es recorda en quina estació o baixador es troba en un moment donat i la destinació del tren.