FGV supera els 1.500 milions de viatgers

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • La contractació de 64 equips s’ha licitat per un import de 289.935,36 euros per a un període mínim de tres anys i màxim de cinc
  • S’instal·laran en dependències amb una mitjana diària de 2.000 o més viatgers, a més de en tallers i aules de formació

La Generalitat instal·larà desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de les xarxes de transport ferroviari de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Amb este objectiu, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ja ha iniciat el procés de licitació d’estos equips, 56 per a València i 8 per a Alacant, per un import de 289.935,36 euros que es destinaran a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’estos dispositius, durant tres anys com a mínim i un màxim de cinc gràcies a pròrrogues.

A més de les estacions, estos desfibril·ladors semiautomàtics s’instal·laran en dependències pròpies de FGV com els tallers de València Sud, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

FGV s’adapta, d’esta manera, al Decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari a la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com obligatòria l’existència d’estos dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

D’esta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb estos equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, al ser les de major afluència d’usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Per la seua banda, les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret, tindrà un aparell.

En el TRAM d’Alacant les estacions de Luceros, Mercat, MARQ-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d’estos dispositius. A més, els tallers d’El Campello disposarà de dos desfibril·ladors.

L’empresa adjudicatària del concurs convocat per FGV haurà d’assumir les tareas de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Quant a la ubicació dels dispositius, s’instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i seran accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregravada que li indica al reanimador que es retire abans de procedir a la descàrrega.