Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Aquest projecte permet completar les actuacions de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat d’aquestes instal·lacions
  • A la fi de 2018 es va posar en servei el tancament de l’edifici i una nova línia de validació per a limitar el pas només als viatgers i viatgeres

La Generalitat iniciarà a principis de 2022 les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal·lació de dos ascensors en l’estació de Paiporta de Metrovalencia.

L’anunci l’ha realitzat la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, en la reunió que ha mantingut amb l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, en la pròpia estació de Metrovalencia d’aquesta localitat de l’Horta.

El pressupost de les actuacions previstes per FGV ascendeixen a 799.635,28 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de huit mesos.

“El projecte constructiu contempla l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible fins a les portes d’accés als nous ascensors, així com el condicionament d’un pas inferior que millorarà considerablement les condicions de seguretat d’aquesta estació”, ha explicat Anaïs Menguzzato.

Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a huit persones (630 quilograms) i seran aptes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR). El pas inferior permetrà condicionar un nou recorregut per als vianants que travessarà sota les vies entre les dues andanes.

La directora gerent d’FGV ha assenyalat que “està previst que les obres per a millorar el servei es realitzen sense alterar la circulació dels trens de les Línies 2 i 7 que passen per l’estació de Paiporta”.

D’altra banda, l’alcaldessa de la localitat, Maribel Albalat, ha valorat de manera positiva l’actuació, ja que “la seguretat dels veïns de Paiporta és una prioritat per a l’ajuntament” i ha destacat que “amb el projecte del pas inferior en l’estació de metro i l’inici de l’obra en poc de temps, sumem una actuació més, absolutament necessària, en matèria de seguretat i accessibilitat, per a acabar amb un punt negre del nostre municipi, un dels més més perillós de la xarxa d’FGV i un dels més transitats”.

Amb aquesta intervenció també es completaran els tancaments i paviments necessaris, i es disposaran marquesines, per a la protecció dels usuaris enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància que reforçaran la seguretat.

Aquestes actuacions estan recollides en el “Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de *Metrovalencia” elaborat per FGV i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.

Actuacions prèvies a Paiporta

FGV ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre barrar l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’aquesta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers del metre, amb el que actualment es redueix el risc de qualsevol mena d’incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.

Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers –superior al milió de viatgers anuals-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.