La Generalitat inicia los trabajos del nuevo enclavamiento de L'Alfàs del Pi del TRAM d’Alacant

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • · Després s’incorporarà el sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP)
  • · Estes actuacions permetran incrementar la regularitat i puntualitat del servei

La Generalitat ha iniciat els treballs d’instal·lació d’un nou enclavament electrònic en el baixador de l’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant.

Esta actuació compta amb un pressupost de 1.194.425,20 euros, IVA inclòs, i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst completar la seua ejecució a principis de 2020.

Actualment, el baixador de l’Alfàs del Pi no disposa de cap sistema de senyalització ferroviària, per este motiu esta actuació es considera necessària per part de FGV per a homogenizar este punt amb la resta de la Línia 9 que es troba en ple procés de modernització.

Per la seua situació estratègica, este nou equipament permetrà augmentar la capacitat de circulació entre Benidorm i Dénia, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, aconseguint així més regularitat i puntualitat en el servei.

Una vegada completats estos treballs, FGV instal·larà en este mateix baixador un sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), intervenció valorada en 514.386,23 euros, IVA inclòs.

Estes intervencions s’emmarquen dins de les que està impulsant la Generalitat en la Línia 9, per a modernitzar el conjunt de les instal·lacions entre Benidorm i Dénia i equiparar la seua condicions a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.