Las vías y desvíos del TRAM d’Alacant a examen

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies.

  • El conseller Arcadi España ha anunciat que s’invertiran més de 130 milions per a adquirir 22 tramvies que es sumaran al parc mòbil actual a partir de 2023
  • També ha destacat que s’ha iniciat el procés per a rehabilitar els edificis annexos a l’estació de la Marina i integrar-los en el passeig marítim

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat hui a Alacant que la Generalitat ha iniciat el procés per a incorporar 22 tramvies nous que prestaran servei a partir de 2023 en les ampliacions previstes en l’actual xarxa del TRAM d’Alacant i millorar el servei actual.

La inversió prevista per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendeix a 132.240.900 euros, IVA inclòs, i té com a objectiu, segons ha explicat el propi conseller, “reforçar l’actual servei i assegurar les futures ampliacions tramviàries previstes per la Generalitat a València i Alacant per a oferir un millor servei al conjunt de ciutadanes i ciutadans”.

Arcadi España ha afegit que “aquesta actuació permet planificar la retirada de les unitats més antigues i modernitzar el parc mòbil actual, ja que la Generalitat no havia incorporat nous tramvies des de fa 13 anys”.

Ampliacions de la xarxa

També el conseller ha explicat que el seu departament continua treballant en la planificació de les ampliacions previstes en el TRAM d’Alacant que enllaçarà amb l’Hospital de Sant Joan i aquesta localitat.

A més ha destacat que “la redacció del projecte de la construcció de la connexió de l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant amb les instal·lacions d’Adif-Renfe segueix amb els terminis previstos i es completarà enguany per a licitar posteriorment les obres”.

Com a part d’aquest procés ha anunciat que en les pròximes setmanes se celebrarà una reunió per part de les administracions implicades per a avançar en la coordinació de l’execució del projecte.

Rehabilitació i integració de l’entorn de la Marina

Arcadi España ha anunciat també que “FGV està completant la redacció del projecte de rehabilitació dels edificis situats a l’entorn de l’estació de la Marina, així com la seua integració urbana en el procés de reforma d’aquesta part de la façana marítima de la ciutat”.

El conseller ha explicat que “l’objectiu és obrir aquesta zona a les veïnes i veïns d’Alacant i que en coordinació l’Ajuntament de la ciutat ja es determinarà l’ús d’aquestes instal·lacions, una vegada s’haja completat el procés de rehabilitació d’aquestes”.

Nous auxiliars COVID 19

Finalment, Arcadi España ha volgut destacar que com a part del conjunt de mesures que s’apliquen en el TRAM d’Alacant per a fer front a l’actual crisi sanitària, la setmana vinent s’incorporaran els nous auxiliars COVID-19 per a col·laborar en labors de control d’aforament als trens i tramvies i facilitar l’aplicació de les mesures de prevenció adoptades en el transport públic enfront de la pandèmia.

Els auxiliars COVID-19, aniran identificats i es distribuiran en diferents torns i horaris per les principals estacions de per a recordar als viatgers i viatgeres les diferents mesures de prevenció enfront de que s’han de respectar en les instal·lacions de FGV per a garantir un servei de transport segur.