Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El resultat suposa un increment respecte al mateix període de 2020 d’un 2,68% i suposa més de mig milió de nous desplaçaments
  • . En les línies de metro i tramvia s’han sumat 18,5 milions de viatgers i viatgeres i a Alacant més de 3,5 milions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha registrat en els primers sis mesos de 2021 un increment del 2,68% en el nombre de viatgeres i viatgers acumulats, respecte al mateix període del passat any, quan es van produir, a partir de març, els primers efectes de la pandèmia.
Les 22.075.902 persones usuàries d’aquests primers sis mesos de 2021 suposen un increment de 575.865 desplaçaments realitzats amb els serveis que presta l’empresa pública, respecte als 21.500.037 acumulats en 2020 en el mateix període.
En les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, en aquests sis primers mesos de 2021 es manté una tendència positiva, pel que fa a la recuperació de viatgeres i viatgers, en comparació amb els mesos anteriors a la pandèmia.
Aquest increment és lògicament major en els mesos en què ja es comparen períodes afectats per la pandèmia com a març, abril, maig o juny en els quals la mobilitat es va reduir de manera molt considerable.
El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha valorat aquestes dades, que suposen “una tendència positiva i una bona notícia per a la mobilitat i el transport públic en la Comunitat Valenciana”. “Les dades demostren que els viatgers i viatgeres estan recuperant la confiança i tornant al transport públic, de la mateixa manera que ocorre en altres explotacions de la resta d’Espanya”, ha afegit el conseller.
Així mateix, el conseller Arcadi España ha volgut posar en valor totes les mesures que s’han posat en marxa en Metrovalencia i en el TRAM d’Alacant per a garantir la seguretat de les persones usuàries, des de l’inici de la crisi sanitària mundial.

“Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha sigut pionera en la implantació de mesures com la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic en trens i estacions, la neteja de trens i tramvia en ruta o la contractació d’Auxiliars COVID-19 per a informar les persones usuàries i donar-los tranquil·litat i confiança”, ha detallat el portaveu de Política Territorial.
En concret, en Metrovalencia s’han registrat en aquests sis mesos 18.562.909 desplaçaments, la qual cosa suposa un increment del 0,78% respecte al mateix període de 2020. En el TRAM d´Alacant s’han registrat un increment que supera el 14%, gràcies a les 3.512.993 persones usuàries acumulades en aquest mateix període.
Si es compara aquest període de sis mesos, en Metrovalencia al gener d’enguany es van registrar més de 2,5 milions de desplaçaments, mentre que al juny la xifra ja va superar els 3,6 milions, la qual cosa suposa un increment del 61% respecte al mateix mes de 2020.
En TRAM d’Alacant s’ha produït la mateixa tendència de manera que al gener d’enguany es van aconseguir 453.863 persones usuàries i al juny el registre ha sigut de 774.275 viatgers i viatgeres, que representen un augment del 57,05% sobre el mateix mes de 2020.