Abono Gratuito Jovenes Metrovalencia TRAMd'Alacant

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La mesura ha suposat un estalvi d’uns 5 milions d’euros per a les persones usuàries des que el títol va entrar en servei el passat 9 d’octubre
  • Aquest abonament pot utilitzar-se en Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT

La Generalitat Valenciana ha distribuït 277.040 abonaments joves temporals gratuïts per a menors de fins a 30 anys, des que es va posar en marxa aquesta iniciativa el passat 9 d’octubre.

Amb aquest títol que és vàlid fins al pròxim 31 de juliol es pot viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. A més, també es poden beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans, els ajuntaments dels quals s’hagen adherit a la mesura.

Segons les estimacions realitzades per la Generalitat, els més de 10 milions de desplaçaments acumulats han permés que els joves usuaris s’hagen estalviat en transport públic més de 5 milions d’euros, al llarg d’aquests més de quatre mesos.

La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, ha destacat que “aquesta iniciativa de la Generalitat, a la qual encara es poden anar sumant més joves, està complint l’objectiu d’ajudar a una part de la població majoritàriament usuària del transport públic i reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies ”.

“De la mateixa manera, aquesta i altres mesures han afavorit que l’ús dels serveis de transport públic hagen registrat un augment considerable en els últims mesos, superant ja les dades prèvies a la pandèmia”, ha explicat la directora gerent d’FGV.

Els Abonaments Temporals Joves Gratuïts s’han distribuït de la següent manera: 226.200 en Metrovalencia; 16.720 des de TRAM de Castelló; i 34.120 en TRAM d’Alacant.

Aquestes xifres suposen un augment de prop d’un 9,5% en la distribució d’aquests títols respecte al mes anterior, ja que s’han entregat 23.714 abonaments gratuïts més en un mes data. El 15 de gener s’havien repartit 253.326 abonaments.

“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 50% que es prolongarà també fins al pròxim 31 de juliol”, ha assenyalat Menguzzato.

Les webs de Metrovalencia i de TRAM d’Alacant ofereixen ja accés directe per a la sol·licitud de cita prèvia per a concretar la recollida de l’abonament en l’estació seleccionada. TRAM de Castelló distribueix aquests abonaments des de la seua oficina situada al carrer Carcaixent, 1 de la ciutat de Castelló.