Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • La consellera Torró ha qualificat la mesura com un “èxit”, ja que en dos mesos s’ha registrat prop de milió i mig de persones usuàries
  • La iniciativa, que estarà en vigor fins al 31 de juliol, permet promoure la mobilitat sostenible i pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes

La Generalitat ha beneficiat la mobilitat de més 620.000 persones usuàries de manera gratuïta els diumenges del mes de juny en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Aquesta iniciativa, anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, es mantindrà en vigor fins al diumenge 31 de juliol.

Aquesta mesura que permet viatjar “els diumenges gratis” s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva per a promoure la mobilitat sostenible i pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes.

Tal com ha explicat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, “la mesura de la Generalitat perquè els diumenges es viatge gratis en el transport públic de la Comunitat Valenciana està sent tot un èxit, ja que en els nou diumenges de maig i juny que ha estat en vigor s’han registrat prop de milió i mig de persones usuàries, la qual cosa suposa un augment molt considerable, d’entre un 50 i un 100% de mitjana segons l’explotació, de viatgers i viatgeres respecte a mesos anteriors”.

Així mateix, la consellera Rebeca Torró ha destacat que “els serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant i TRAM de Castelló són una opció molt còmoda per a gaudir del diumenge i acostar-se a les nombroses platges o llocs d’interés al fet que els que arriben aquests serveis de transport, sempre respectant les normes actuals que estableixen l’ús obligatori de màscara a l’interior de les unitats”.

Per a Torro “aquesta mesura, impulsada per la Generalitat com a part del Pla Reactiva, se suma a les moltes iniciatives que s’han posat en marxa per a promocionar l’ús del transport públic en la Comunitat Valenciana com la targeta SUMA, la nova Línia 10 a València o la reducció de tarifes aplicada des de juny en el TRAM d’Alacant”.

Evolució positiva

En Metrovalencia, els quatre diumenges de juny han afavorit la mobilitat de 518.636 persones usuàries. El diumenge de major mobilitat va ser el dia 12, amb 139.879 viatgers i viatgeres, seguit del 5, amb 128.198 i el 19, amb 126.373 passatgers i passatgeres. Aquestes dades suposen un augment mig superior del 50% respecte a altres diumenges de mesos anteriors.

En el TRAM d’Alacant, s’han beneficiat durant juny 146.032 persones usuàries. El diumenge de major nombre de desplaçaments va ser el dia 26, amb 47.224 usuaris i usuàries, seguit del 15, amb 35.698 i el 22, amb 34.797 passatgers i passatgeres. L’increment mig reeixit respecte a diumenges de mesos anteriors supera el 85%.