Obras en L10 Natzaret depósito de material móvil

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Aquestes instalacionss situades en Natzaret permetran acollir als tramvies en circulació i realitzar labors de manteniment mínimes fins que es connecte aquesta línia amb l’actual xarxa tramviària
  • L’edifici compta amb una estructura prefabricada amb tancaments i coberta per a la ubicació de vies i fossats

La Generalitat està executant la construcció del depòsit provisional de les unitats tramviàries que circularan per la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia.

Aquestes instal·lacions estan situades en una parcel·la municipal al costat del Camí Canal en el barri de Natzaret. Es tracta d’un taller provisional que comptarà amb l’equipament mínim necessari per al manteniment ordinari d’aquests vehicles. L’edifici compta amb estructura de formigó prefabricat amb tancaments i coberta per a la ubicació de vies i fossats.

El depòsit comptarà amb dues vies amb l’objectiu d’emprar una per a manteniment i l’altra com a estacionament. En la primera via s’ha projectat un fossat corregut a tot el deixe anar de la longitud d’un vehicle per al
manteniment ordinari, mentre en una posició posterior es preveu situar xicotets fossats per a la substitució de bogies.

A més el depòsit provisional compta amb un xicotet magatzem, vestuaris, quarts d’instal·lacions i garita de control.

Segons ha explicat la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, que s’ha desplaçat a la zona de treball per a conéixer l’evolució de les obres, “les instal·lacions són caràcter provisional, tal com s’ha acordat amb l’Ajuntament de València”.

Sobre l’evolució del conjunt de les obres de la Línia 10, Menguzzato ha destacat que “els treballs continuen avançant a bon ritme, amb la finalitat que la Línia 10 puga estar operativa en el primer trimestre de 2022”.

La construcció d’aquestes instal·lacions forma part del projecte de condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l’eixida del túnel en la rampa d’Estimat Granell fins al barri de Natzaret. El pressupost destinat a l’execució del conjunt d’aquests treballs és de 6.205.350 euros, IVA inclòs.

Les actuacions previstes contemplen els treballs d’arquitectura en les parades de superfície, el condicionament i equipament de les marquesines, així com les instal·lacions elèctriques i il·luminat comunicacions, peatge i informació al viatger i la urbanització de les àrees afectades per l’obra.

A més, està projectada també la instal·lació d’una tercera via al costat de la parada Ciutat de les Arts i les Ciències, així com en el ramal d’accés al depòsit provisional.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Aquesta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, així com la senyalització, comunicació i seguretat estan també en execució.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.