Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Notícies.

  • La mesura posada en marxa des d’FGV ha suposat un estalvi de més de 2 milions d’euros per a les persones usuàries des que el títol va entrar en servei el passat 9 d’octubre
  • La consellera Rebeca Torró ha destacat “el molt positiu acolliment d’aquesta mesura que se suma a altres iniciatives per a fer front a les crisis i fomentar l’ús del transport públic”
  • Aquest abonament pot utilitzar-se en Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT

La Generalitat Valenciana ha entregat en dos mesos més de 235.000 abonaments joves gratuïts per a menors de 30 anys per a viatjar en Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. Des que es posara en marxa la iniciativa el passat 9 d’octubre, aquests abonaments han permés als joves de la Comunitat realitzar de manera gratuïta més de quatre milions de desplaçaments. A més, també s’han pogut beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans, els ajuntaments dels quals s’hagen adherit a la mesura.

Els Abonaments Temporals Joves gratuïts s’han distribuït de la següent manera: 189.489 per Metrovalencia; 14.125 per TRAM de Castelló; i 31.411 des de TRAM d’Alacant.

Segons les estimacions realitzades per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, els més de quatre milions de desplaçaments han permés que els joves s’hagen estalviat en transport públic més de dos milions d’euros en aquests dos mesos.

La consellera Rebeca Torró ha destacat que “aquesta iniciativa de la Generalitat, a la qual encara es poden anar sumant més joves, està complint l’objectiu d’ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia, per la qual cosa permet, com es veu, reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies i combatre els efectes directes de la inflació en la butxaca dels ciutadans”.

Torró ha valorat també molt positivament “la resposta dels joves davant aquesta iniciativa ja que ajunte altres polítiques d’estalvi, impulsades per la Generalitat, com el descompte del 30% per a la resta de persones usuàries, han permés que en les últimes setmanes l’ús dels diferents serveis de transport públic haja augmentat en un 15%”.

“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 30% que es prolongarà durant l’any 2023, mesures que ens converteixen en el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera.

Les webs de Metrovalencia i de TRAM d’Alacant ofereixen ja accés directe per a la sol·licitud de cita prèvia per a concretar la recollida de l’abonament en l’estació seleccionada. TRAM de Castelló distribueix aquests abonaments des de la seua oficina situada al carrer Carcaixent, 1 de la ciutat de Castelló.