Teleindicadores

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Les pantalles, incloses en el ‘Pla de Millora d’Informació al Viatger en el Tramvia’ d’FGV, estaran en funcionament al setembre
  • Amb aquesta actuació es dona solució a una demanda històrica, ja que fins ara el tramvia no tenia pantalles d’informació en temps real

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà un milió d’euros en la instal·lació de les pantalles del nou sistema d’informació al viatger de les línies tramviàries de Metrovalencia.

Aquest nou equipament compta amb teleindicadors LED i TFT´s (similars a les pantalles de televisió), que informaran del temps de pas, així com d’altres qüestions relatives al servei, com a incidències, avisos o recomanacions.

El conseller, que ha estat acompanyat per la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, en la seua visita als treballs d’instal·lació en la parada de Grau-Canyamelar, ha explicat que “l’empresa pública ha previst completar la instal·lació d’aquests suports informatius al llarg de les pròximes setmanes per a posar-los en servei, després de completar un període de proves”.

Arcadi España ha destacat que aquesta actuació “suposa una gran millora de la comunicació directa amb les persones usuàries, ja que per primera vegada es donarà informació de servei actualitzada en temps real en parades amb una gran quantitat de viatgers i viatgeres al dia, com poden ser les pròximes als campus universitaris, Empalme o Pont de Fusta”.

Aquesta actuació inclou la instal·lació de pantalles informatives en totes les parades del tramvia, aproximadament dos per cada baixador, la qual cosa representa uns 80 teleindicadores, que, a més, són accessibles. En concret, compten amb el sistema ‘Ciber-pass’ per a invidents, que permet, sota demanda, que la informació que apareix en la pantalla es puga escoltar per a facilitar l’accés d’aquests continguts a un major nombre de persones.

Parades de transbord

A més, tal com ha avançat el conseller de Política Territorial, aquesta mateixa actuació “contempla instal·lar pantalles de majors dimensions i amb més possibilitats tècniques, en parades de transbord i més transitades”. Aquestes parades seran: Empalme, Benimaclet, Vicente Andrés Estellés, Pont de Fusta, Tarongers, La Cadena, Vicente Zaragozà, La Carrasca i Sagunt. En el cas de l’estació de Marítim Serrería els actuals teleindicadors també seran substituïts per pantalles TFT’s.

“L’objectiu és realitazar una millora global que ens permeta donar informació més àgil i detallada del que ocorre en la xarxa de Metrovalencia, perquè les persones usuàries puguen reaccionar davant possibles imprevistos, donar un millor servei i, en definitiva, ser més competitius” ha afegit Arcadi España.

FGV va adjudicar aquesta actuació a l’empresa Electronic Trafic SA, per un import d’1.003.888,27 euros, IVA inclòs. Els dispositius s’estan instal·lant en les parades de les Línies 4, 6 i 8 que corresponen al servei tramviari de Metrovalencia, així com en el Lloc de Comandament, situat a València Sud.

El sistema d’informació que està previst instal·lar recull les dades del SAE (Sistema d’Ajuda a l’Explotació), que s’utilitza en la xarxa tramviària de Metrovalencia, per la qual cosa possibilitarà notificar els horaris i les destinacions dels pròxims tramvies en les andanes de les estacions.

Actualment, en les línies del tramvia de Metrovalencia no existeix cap sistema d’informació al viatger amb teleindicadores o monitors. No obstant això, sí que està instal·lat en totes les estacions subterrànies i en algunes estacions de superfície de la xarxa.