Tram de Alacant

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • La proposta presentada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de Benidorm estableix iniciar els treballs que afecten aquest accés al setembre i finalitzar-los abans de l’estiu de 2023
  • El pressupost d’aquesta actuació és de 5.287.983 euros, IVA inclòs, i contempla la construcció d’un pas inferior per a vehicles

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha plantejat a l’Ajuntament de Benidorm reduir el temps d’afecció de l’execució de les obres de supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardá, corresponent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que connecta aquesta localitat i Dénia i es localitza en un dels principals punts d’accés a la ciutat.

Amb l’alternativa presentada, es reduiria el termini d’afecció de l’avinguda, que passaria dels 14 mesos del projecte inicial a 10 mesos, començant el tall del vial al setembre d’aquest mateix any i finalitzant al juny de 2023.

La proposta evitaria, per tant, afectar el trànsit de vehicles per aquest accés al municipi de Benidorm els mesos d’estiu. No obstant això, els treballs de reurbanització de la zona continuarien posteriorment, sense afectar el pas de vehicles per l’avinguda.

Aquesta modificació es planteja amb la finalitat de millorar la mobilitat global del municipi de Benidorm, sobretot en l’època estival, quan el nombre de vehicles que circulen per l’avinguda de Beniardà pot superar els 30.000 diaris, en veure’s incrementada de forma molt considerable la intensitat de pas per la població estacional.

La nova proposta comportaria un tall del servei ferroviari de 3-4 setmanes entre les estacions de Benidorm i Benidorm Intermodal al llarg de l’hivern del 2023, període en el qual el nombre de viatgers de la Línia 9 és el més reduït de l’any. El servei entre aquestes dues estacions durant aqueixes setmanes es podrà realitzar amb un autobús substitutori posat en servei per l’empresa pública.

El pressupost d’aquesta actuació, finançada per la Unió Europea a través dels fons Next Generation, ascendeix a 5.287.983,97 euros, IVA inclòs i comprén la transformació de l’actual passe a nivell del TRAM d’Alacant, situat en l’avinguda Beniardá de Benidorm, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.

La supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardá permetrà trencar la barrera que suposen les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any.

El nou pas inferior disposarà d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.

També, l’actuació es culminarà amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permeten l’accés al carrer de l’Estació, a parcel·les privades i a l’aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.

Aquesta obra forma part del conjunt d’actuacions que realitza la Generalitat, a través d’FGV, amb l’objectiu d’eliminar passos a nivell en tota la seua xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i vianants de les xarxes del TRAM d’Alacant i de Metrovalencia.