Línea 10 Metrovalencia fin de obras del tramo en superficie

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Arcadi España destaca que “tots els trams estan en marxa, ja siguen acabats, en obres o adjudicats amb la tramitació administrativa resolta”
  • L’últim contracte és el de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram en superfície, a més del depòsit provisional

La Generalitat ha adjudicat les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram des de la rampa d’Amado Granell fins a Natzaret, el traçat en superfície, així com el depòsit provisional per a les unitats tramviàries de la Línia 10 de Metrovalencia (Alicante-Natzaret).

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, hi ha assenyalat que, amb esta adjudicació, “tots els trams de la futura Línia 10 estan ja en marxa, en distintes fases, ja que hi ha projectes finalitzats, en obres o pendents de l’inici de les mateixes amb els tràmits administratius resolts.

Per a Arcadi España la contractació “és una bona notícia que certifica l’esforç de la Generalitat per impulsar una important obra per a la ciutat de València i per al transport públic en general, avançant en el compromís de concloure la L10 com més prompte millor i l’aposta per una mobilitat sostenible”.

El pressupost destinat a l’execució d’estos treballs, adjudicats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la UTE formada per les mercantils COMSA, S.A.U.- Llevantina Enginyeria i Construcció S.L. es de 6.205.350 euros, IVA inclòs.

D’altra banda, FGV ha finalitzat les obres que s’han portat acabe al llarg de les últimes setmanes en el carrer Alacant de la ciutat de València i que també formen part de les actuacions de la futura Línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de la ciutat i el barri de Natzaret.

Una vegada instal·lades les noves reixetes de ventilació i realitzats els buits per als ascensors de l’estació subterrània situada en el carrer Alacant, després de i condicionar el traçat urbà afectat, la zona s’ha obert al tràfic amb normalitat.

De manera paral·lela, els treballs de semblants característiques continuen en l’avinguda Amado Granell.

Línia 10

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i els Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Esta línia combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’esta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

En l’actualitat s’estan executant les obres previstes al llarg del tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

Com a treballs ja completats, el passat mes de febrer es van finalitzar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell i que ha inclòs, també, la construcció de la parada en superfície de Hermanos Maristas, per un import superior als 3,8 milions d’euros.

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i connexions del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, i la senyalització, comunicació i seguretat estan ja adjudicades, pendents de l’inici d’obres.