Línea 10 Metrovalencia fin de obras del tramo en superficie

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El pressupost d’adjudicació ascendeix a 6,4 milions d’euros
  • La construcció d’aquesta línia està cofinançada per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020

La Generalitat ha adjudicat els treballs electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de la nova Línia 10 de Metrovalencia, al llarg de tot es traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret.
El pressupost d’adjudicació ascendeix a 6.468.831,39 euros, IVA inclòs. Els treballs previstos adjudicats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Cobra Instal·lacions i Serveis S. a. comprenen l’execució de l’electrificació en tota la línia i la construcció de dues subestacions de tracció situades en Amado Granell i Moreres, amb les corresponents escomeses d’alta tensió fins aquestes.
La Línia 10, una vegada completada, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, i afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana.
Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el propi president Ximo Puig va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea.
La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).
El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Actuacions en Línia 10

El projecte constructiu de l’electrificació forma part de les actuacions que està executant la Generalitat per a posar en marxa la nova Línia 10 de Metrovalencia. FGV continua treballant en la construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani que compta amb tres estacions: Alacant, Russafa i Amado Granell i un pressupost de 25 milions d’euros.
Al maig es va reprendre el procés de licitació de les actuacions pendents, que s’havia paralitzat per la declaració de l’estat d’alarma. La primera d’aquestes actuacions inclou la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat de la línia, pressupostada inicialment en 7,1 milions d’euros.
L’altre contracte afecta a les obres d’adequació del tram en superfície, que inclou la urbanització i equipament de les parades i de l’enllumenat del tram ja executat, així com de la construcció dels tallers o depòsits provisionals en Natzaret. Aquesta última licitació ascendeix a 8 milions d’euros.
El mes de febrer passat es van completar les obres de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell i que ha inclòs, també, la construcció de la parada en superfície de Germans Maristes, per un import superior als 3,8 milions d’euros.