Estació de Dènia de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Els treballs de modernització que es realitzen en este tram impedixen la circulació ferroviària i obliguen a prestar el servei per carretera
  • El nou contracte ascendix a 1.491.283,86 euros i compta amb un període d’aplicació màxim de dos anys

La Generalitat ha adjudicat el nou contracte per al transport d’autobús entre les estacions de Calp i Dénia, en ambdós sentits, de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Els treballs de modernització que es realitzen en esta línia impedeixen la circulació de trens, per la qual cosa s’ofereix una alternativa per carretera en substitució del servei ferroviari.

El nou contracte ascendix a 1.491.238,86 euros, IVA inclòs, i s’ha adjudicat per un període màxim de dos anys a la UTE integrada per La Serranica SL i Autobusos del Triangulo SL.

El servei d’autobús que ofereix Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) compta amb parades en: Calp, junt amb la pròpia estació; Benissa, en l’avinguda País Valencià, junt amb la parada d’Alsa; Teulada, en la entrada al municipi; Gata de Gorgos, en l’avinguda de la Marina Alta, en la intersecció amb l’avinguda La Pau; La Xara, en l’avinguda La Mar; Alqueries, junt la parada del ferrocarril i en el cantó de l’avinguda del Montgó, en l’encreuament amb el carrer Emilio Oliver; i Dénia, en el carrer doctor Manuel Latur, junt amb l’estació de FGV.

Estos desplaçaments es realitzen principalment per la carretera N-332. El temps estimat per a cobrir els 39 quilòmetres que separen les estacions de Calp i Dénia és de 60 minuts. El servei que presta FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació, més altres dos en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d’Alacant i es poden adquirir en les pròpies instal·lacions de FGV a Alacant en els municipis afectats.

Modernització de la Línia 9

La Generalitat està executant diferents actuacions en Línia 9 del TRAM d’Alacant, amb una dotació pressupostària que supera els 130 milions d’euros i la finalitat d’aconseguir la renovació i modernització integral del conjunt de la infraestructura, així com la incorporació de nous trens duals.

Les millores tècniques introduïdes i previstes tenen com a objectiu mantindre i millorar les condicions d’explotació de la línia, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards semblants a la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

FGV està completant les actuacions previstes en el tram Calp-Teulada, i continuarà l’any que ve amb les actuacions de renovació de via dels trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, fins a completar la modernització d’esta línia centenària.