Publicat
Arxivat com Notícies.

  • Amb aquesta actuació s’instal·laran 2.000 noves cambres que substituiran a les actuals i milloraran les seues prestacions i funcionalitat
  • El pressupost inicial d’aquesta actuació ja adjudicada supera els 14,3 milions d’euros, IVA inclòs, i el termini d’execució és de dos anys

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori,a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat el subministrament i instal·lació, dels nous equips de videovigilància als trens, tramvies i tallers de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Aquesta actuació té com a objectiu la incorporació de noves càmeres de videovigilància en totes les unitats d’FGV de València i Alacant, per a substituir a les actuals.

Al mateix temps, s’ha previst la instal·lació del suport tècnic que possibilitarà les comunicacions tipus Wifi en els tallers d’FGV de València Sud, Campello, Machado, i Tarongers .

El pressupost d’adjudicació ascendeix a 14.3 milions d’euros IVA inclòs i el termini d’execució previst és de dos anys.

El director gerent d’FGV, Alfonso Novo, ha destacat que amb “aquesta actuació s’instal·laran 2.000 noves cambres que substituiran a les que funcionen actualment, millorant les condicions de seguretat dels trens i tramvies i incorporant noves funcions i millors prestacions”.

Novo ha explicat que “aquest projecte forma part de les actuacions que FGV realitza en el marc del programa de modernització i transformació digital que desenvolupa l’empresa pública i que compta amb el suport de la Unió Europea”.

Actuacions previstes

FGV ha iniciat el procés de substitució del sistema actual de videovigilància en trobar-se obsolet i presenta dificultats per a trobar recanvis amb els problemes de disponibilitat dels equips actuals que això suposa.

Els nous equips inclouen la descàrrega segura remota i automatitzada de les imatges emmagatzemades en el videograbador, el comptatge de viatgers i l’adquisició de dades d’altres equips embarcats.

Aquest projecte contempla el subministrament i instal·lació en trens i tramvies del sistema de videovigilància i amb la seua pròpia infraestructura de comunicacions aborde i amb l’exterior mitjançant comunicacions 4G/5G i Wifi, incloent-hi les solucions en matèria de ciberseguretat.

També s’ha inclòs el subministrament, instal·lació i suport tècnic d’una infraestructura de comunicacions tipus Wifi en els tallers de València Sud, El Campello, Machado, i Tarongers, amb el seu equipament, cablejat, i enginyeria corresponent per als treballs que siguen necessaris.

Aquest mateix projecte comprén el subministrament de tot l’equipament requerit, enginyeria, instal·lació, posada en marxa, desmuntatge dels equips de videovigilància antics, així com tot el programari i llicències necessàries, equipament de recanvi i la formació necessària per al seu maneig i manteniment.