Exposició en Mislata 'No borders'. Sobreviure no és delicte.

Publicat
Arxivat com Línia 0, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • Un total de 470 treballadors voluntaris de FGV van realitzar 1.420 hores de treball social
  • Més de 50 entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va realitzar l’any passat, junt amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 81 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0. D’estes accions socials es van beneficiar 53 entitats sense ànim de lucre.

Esta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 470 empleats de l’empresa pública que han realitzat més de 1.420 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits. Esta activitat s’ha exercit a través d’accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d’exclusió, i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació SEUR, Lambda, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Món Gitano, Save the Children, Mans Unides, Vida Lliure, Missatgers de la Paz, Unió de Consumidors de la Comunitat, Telèfon de l’Esperanza, Greenpace i la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana. A més, també s’ha col·laborat en distintes campanyes de les Conselleries de Sanitat i d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col·legis o centres de menors. Els treballadors de FGV han col·laborat en la integració social de jóvens i xiquets amb Mobilitat Reduïda i amb Discapacitats Mentals per mitjà dels cursets d’Educació Viària i les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d’organitzar Jornades d’Integració Laboral per a jóvens en centres d’acollida i de Formació Professional, on s’han impartit cursets de pràctiques en tallers a 308 jóvens.

Els projectes d’expressió ciutadana, per mitjà de col·locació de 3.900 vinils en estacions i trens; concursos de dibuix, pintura i fotografia; concerts de música d’instrumentistes, bandes i cors; taules informatives i presentacions; fòrums i campanyes d’arreplegues d’aliments, roba, taps de plàstic, sang i mercats ambulants solidaris, han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats, aconseguint una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, dones immigrants, violència de gènere, jóvens absentistes i d’ajuda a persones majors.

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0″ és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a què presta servici. La crida d’atenció a la solidaritat es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col·laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social, i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la busca de solucions als problemes que afecten la societat actual.