Día Mundial Fibromialgia

Publicat
Arxivat com Corporativo, Línia 0, Noticias FGV, Notícies, RSC.

Un total de 272 treballadors voluntaris de FGV van realitzar més de 1.200 hores de treball social
Seixanta entitats sense ànim de lucre s’han beneficiat de la política de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va realitzar l’any passat, junt amb centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 79 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0. D’estes accions socials es van beneficiar 60 entitats sense ànim de lucre.

Esta activitat, sense cap cost per a FGV, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de 272 empleats de l’empresa pública que han realitzat més de 1.200 hores de treball social, amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col·lectius més desfavorits. Esta activitat s’ha exercit a través d’accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d’exclusió, i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Alcohòlics Anònims, Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació SEUR, Lambda, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Món Gitano, Save the Children, Jugadors Anònims, Mans Unides, Vida Lliure, Missatgers de la Paz, Unió de Consumidors de la Comunitat i la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana.

A més, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col·legis o centres de menors. Els treballadors de FGV han col·laborat en la integració social de jóvens i xiquets amb Mobilitat Reduïda i amb Discapacitats Mentals per mitjà dels cursets d’Educació Viària i les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d’organitzar Jornades d’Integració Laboral per a jóvens en centres d’acollida i de Formació Professional, on s’han impartit cursets de pràctiques en tallers a 573 jóvens.

Els projectes d’expressió ciutadana, per mitjà de col·locació de 3.500 vinils en estacions i trens; concursos de dibuix, pintura i fotografia; concerts de música d’instrumentistes, bandes i cors; taules informatives i presentacions; fòrums i campanyes d’arreplegues d’aliments, roba, taps de plàstic, sang i mercats ambulants solidaris, han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats, aconseguint una major sensibilitat en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d’exclusió, dones immigrants, violència de gènere, jóvens absentistes i d’ajuda a persones majors.

Línia 0

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d’Alacant de les instal·lacions per a la presentació d’estes iniciatives s’emmarca dins dels objectius de la solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 amb la finalitat de fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0″ és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a què presta servei. La crida d’atenció a la solidaritat es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum participatiu capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col·laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social, i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la busca de solucions als problemes que afecten la societat actual.