Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’1 de gener de 1987 l’empresa va començar a gestionar les línies que fins eixa data explotava FEVE
  • La xifra s’ha superat després de més de 11.000 dies en servici i més de 220 millones de quilòmetres recorreguts
  • L’evolució de viatgers ha passat dels 1,4 milions transportats en 1987 als més de 73 milions registrats en 2016

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va superar el passat mes de maig els 1.400 milions de viatgers transportats en les seues actuals explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Este registre s’ha aconseguit l’any que l’empresa complix el seu 30 aniversari.

L’1 de gener de 1987 FGV va començar a gestionar l’explotació dels servicis ferroviaris transferits per part de FEVE com a organització autònoma i independent, la qual cosa va suposar per part de la Generalitat Valenciana l’inici del procés de recuperació del transport públic com a element clau en el procés de desenrotllament metropolità i autonòmic.

FGV ha aconseguit esta xifra de viatgers després de prestar servici durant més de 11.000 dies i recórrer més de 220 milions de quilòmetres en les seues dos explotacions.

Dels més de 1.400 milions de viatgers transportats, prop de 1.300 milions corresponen a la xarxa de València i la seua àrea metropolitana i més de 100 milions al TRAM d’Alacant. Les ampliacions de la xarxa han permés que l’evolució anual de viatgers haja crescut de manera constant, passant dels 1,4 milions de viatgers aconseguits en 1987 als més de 73 milions d’usuaris registrats en 2016.

El creixement de viatgers ha anat acompanyat de l’ampliació de la xarxa que en 1987 comptava amb 209,7 quilòmetres i actualment suma 267 quilòmetres, dels quals 156,3 corresponen a Metrovalencia i 110,7 quilòmetres al TRAM d’Alacant, passant de 6 línies fa 30 anys (5 a València i 1 a Alacant) a les 14 actuals (9 a València i 5 a Alacant).

Fins a l’inici de l’activitat comercial de FGV, la xarxa de ferrocarrils de via estreta de València s’havia configurat com una xarxa de rodalia clàssica, amb notable importància en l’àmbit d’àrea metropolitana i escassa influència en els fluxos de desplaçaments estrictament urbans.

En estos 30 anys FGV ha consolidat una xarxa de metro i tramvia que dóna servici a València i més de 30 municipis de la seua àrea metropolitana, amb 137 estacions i parades. A Alacant la modernització de la línia que unia Alacant i Dénia ha permés implantar una moderna xarxa tramviària, electrificada fins a Benidorm i que està en ple procés de modernització en la seua part nord com a part de la política de promoció del transport públic de la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix María José Salvador.