Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • L’empresa pública s’unix a les explotacions de Barcelona, Bilbao, Vitòria, Màlaga, Múrcia, Saragossa i Euskotren per a reduir el cost energètic
  • Metrovalencia i TRAM d`Alacant ja han aconseguit estalviar en el present any 800.000 euros en la factura elèctrica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha incorporat a l’únic grup d’empreses ferroviàries existent a Espanya que contracta conjuntament l’electricitat, per a obtindre millors condicions de compra que de manera individualitzada. En este grup es troben les explotacions de Barcelona, Bilbao, Vitòria, Màlaga, Múrcia, Saragossa i Euskotren.

Com a primer pas, l’empresa autonòmica ha firmat recentment un contracte amb Grup ASE, companyia especialitzada en servicis energètics que gestiona, informa i assessora a l’esmentat grup d’explotacions ferroviàries espanyoles.
FGV espera d’esta manera aconseguir un important estalvi econòmic en la pròxima adquisició d’energia, superior inclús a la ja obtinguda amb l’últim contracte que, de forma individualitzada, va suposar una disminució de 800.000 euros respecte de l’anterior.

En les reunions que manté el grup ferroviari no sols s’aborda la situació dels mercats elèctrics en relació als seus preus, qüestió important donat l’alt consum elèctric de les companyies associades. A més, s’analitzen les novetats regulatorias en matèria elèctrica i es tracten temes orientats a la prestació de servicis energètics a les explotacions, a l’aprofitar tant les infraestructures de què disposen estes empreses com l’experiència dels seus directius i treballadors.

FGV ja va acudir a l’última reunió del grup, en la que es van plantejar noves possibilitats d’explotació de recursos vinculats a un desenrotllament energètic responsable, com la recuperació i l’aprofitament de l’energia cinètica de frenada. La seua aplicació reduïx la factura elèctrica de les companyies, en la mesura que autogeneren electricitat pròpia.

Este grup ferroviari a què s’ha unit FGV va nàixer en 2012. Des de llavors s’han anat adherint distintes companyies ferroviàries de tota Espanya per a millorar la seua posició energètica. Actualment reunix a sis companyies de transport metropolità i una de ferrocarril. L’aportació de la companyia valenciana al grup ronda el 20% del consum elèctric total.