Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La senyalització recorda als vianants sobre el perill de l’ús del mòbil en aquests punts de pas
  • Els pictogrames s’han instal·lat en 102 punts d’encreuament de València i 159 d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat la instal·lació de la campanya “para” en 261 punts de la seua xarxa a València i Alacant, amb l’objectiu incrementar les condicions de seguretat i advertir els vianants de la necessitat de prestar atenció i evitar distraccions en els passos per a vianants.

La campanya, instal·lada en el sòl d’aquests punts de pas, recorda la importància que té detenir-se i prestar atenció al pas del tren o tramvia en aquests punts.

En Metrovalencia els pictogrames de “Para-Mira” s’han col·locat en 58 estacions de superfície i 44 parades de la xarxa tramviària. En el TRAM d’Alacant, són 159 les parades senyalitzades. En les Línies 1 i L3 s’han instal·lat en 44 punts de pas; en la Línia 2 han sigut 59; i en la Línia 4 sumen 56.

“Para-Mira” se suma a la campanya “El Mòbil, quan toque” que es va presentar al gener d’enguany i que també tenia com a objectiu alertar i conscienciar del perill que suposen les conegudes com a “distraccions tecnològiques” en les zones de pas del metre i el tramvia.

Es tracta d’una iniciativa que ha impulsat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix la consellera María José Salvador i que té com a objectiu que la gent recorde que ha de parar i mirar abans de passar en aquests punts de pas per a evitar distraccions innecessàries.

Estudi i actuacions en els passos a nivell i entre andanes

Dins de les actuacions que FGV ha emprés per a millorar les condicions de seguretat dels passos a nivell de la seua xarxa, l’empresa ha conclòs l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia i està ultimant el de la xarxa del TRAM d’Alacant per a analitzar l’estat en què es troben els diferents punts de pas d’aquestes explotacions.

En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València i 22 passos a nivell amb semibarreras, 60 passos semafòrics i 124 passos de vianants a Alacant.

D’aquesta manera, l’estudi permet establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.