Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, han visitat les obres junt amb el gerent de l’empresa, Juan Andrés Sánchez
  • El pressupost per a finalitzar esta actuació supera els 9 milions d’euros i permetrà instal·lar la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reiniciat les obres del túnel de la Serra Grossa del TRAM d’Alacant que es trobaven paralitzades des de 2013 i en les quals s’invertiran 9 milions d’euros. El president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, i el director gerent de l’empresa pública, Juan Andrés Sánchez Jordà, han visitat hui els treballs.

En este sentit, Puig ha celebrat que, després de quatre anys d’abandó per falta de previsió de l’anterior Govern, finalment FGV ha représ estes obres “essencials per a millorar tota la mobilitat en l’àrea metropolitana de la ciutat d’Alacant” i els accessos fins a Benidorm i Dénia.

Actualment, queda per executar aproximadament un 30% de les obres del túnel ja que cal instal·lar la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).

Les obres amb un pressupost total de 29,9 milions d’euros es van iniciar al febrer de 2010 i es van suspendre a l’octubre de 2013. Fins a la data s’han executat 21 milions d’euros i queden pendents més de 9 milions d’euros. El termini d’execució s’ha establit en un termini aproximat d’un any, per la qual cosa a finals de 2018 el túnel estaria en servici.
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel una longitud de 1.466 metres.
Més seguretat i regularitat en el servici.

Els treballs represos per FGV permetran completar el túnel ferroviari en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de la Vila Joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i L’Isleta.
Amb l’execució d’esta obra, es millora la seguretat en el tram i oferix més flexibilitat en l’explotació de la xarxa TRAM. Este tram constituïx actualment un important coll de botella que afecta tota la xarxa i condiciona la regularitat en el servici.

El túnel de Serra Grossa substituirà a la infraestructura actual que passa pel front litoral. Consistix en una via única que utilitza uns quants túnels curts per a salvar les edificacions i vials de Finca Adoc. Este nou tram podrà ser utilitzat per les línies del TRAM´d’Alacant que partixen d’Estels en direcció a Platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).

Estes instal·lacions inacabades formen part del conjunt d’actius que ha passat a gestionar FGV com a part de l’acord aconseguit amb l’EIGE (Entitat d’Infraestructures de la Generalitat), que establia la cessió de totes les infraestructures ferroviàries i tramviàries autonòmiques a l’empresa pública.