Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Oci i cultura, RSC.

Les imatges seleccionades arrepleguen els moments i esdeveniments més destacats viscuts per l’empresa pública autonòmica
La mostra estarà oberta al públic de dilluns a dissabte en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) celebra el seu 30 aniversari amb una nova exposició que repassa la seua trajectòria amb una selecció de fotografies, cartells i il·lustracions que mostren l’evolució de l’empresa des de 1987 a 2017. En este període FGV ha passat de gestionar les línies de “trenet” transferides a la Generalitat des de FEVE (Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta) a les actuals xarxes de Metrovalencia i TRAM´d’Alacant.
“FGV, 30 anys´d’imatges. Evolució gràfica através del disseny, la il·lustració i la fotografia” oferix una àmplia recopilació d’imatges, cartells i dissenys que estaràn exposats en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia. L’exposició s’ha obert hui al públic amb la presència del subsecretari de la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Francesc Signes, i el director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà.

Francesc Signes ha destacat que “commemorem 30 anys en moviment i, a més de les imatges evocadores d’este recorregut, hem de destacar els avanços com els que estem aconseguint en seguretat, accessibilitat o qualitat del servei, sense oblidar el treball, la dedicació i la complicitat amb el projecte d’unes generacions de treballadors, hòmens i dones, que durant estos 30 anys han representat i representen el major actiu de FGV”.

Sánchez Jordà ha assenyalat en la seua intervenció que “és evident que tres dècades donen per a molts canvis. També en imatges, com podem contemplar ací i ara. El servei de transport s’ha modernitzat, s’ha tornat més segur, més accessible, més pròxim. No obstant això, continuem compartint el mateix objectiu de FGV de fa 30 anys: permetre la mobilitat sostenible de la societat a què servim”.

Contingut de l’exposició

L’exposició, que estarà oberta al públic fins al pròxim 10 de novembre  de dilluns dissabte d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, presenta un recorregut visual i pròxim de la trajectòria històrica d’esta empresa pública de la Generalitat Valenciana, a través del seu continu procés de creixement com a xarxa de transport, junt amb l’evolució de la seua imatge corporativa, present en tot tipus de suports i que ha configurat una identitat pròpia en què han participat prestigiosos dissenyadors i il·lustradors.
A través d’un eix cronològic que ajuda a contextualitzar cada etapa de l’exposició, es presenten les il·lustracions i dissenys originals de professionals com Jordi Mates (autor del logo de FGV), Ana Miralles, Xavier Bordils, Paco Bascuñán (responsable de la imatge i senyalització original del tramvia de València), Sento, Daniel Torres, Mique Beltrán, Pepe Gimeno (responsable del logo del TRAM´d’Alacant), Alberto Corazón, José Luis Perales, Carlos Tomás, José Cardona “El Persa” Marisa Gallén o Estudi Menta, les obres del qual, en les seues respectives disciplines, formen part del patrimoni cultural i de l’imaginari col·lectiu de la societat valenciana.