Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La licitació d’esta auditoria de situació part amb un pressupost inicial
    de 40.000 euros
  • Este informe permetrà elaborar el Pla d’Accessibilitat Universal de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la realització d’un estudi de situació de les condicions d’accessibilitat de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’import de licitació d’este informe auditoria ascendix a 40.000 euros.

Este diagnòstic permetrà conéixer la situació real de Metrovalencia i TRAM d’Alacant respecte a la legislació autonòmica, nacional i europea i establir les mesures a aplicar per a adaptar les instal·lacions i material mòbil.

El document que també inclourà recomanacions i accions a emprendre permetrà a FGV elaborar un Pla d’Accessibilitat Universal que possibilite que totes persones puguen disfrutar dels servicis de transport que presta, amb independència de la seua situació física o sensorial i d’una manera autònoma.

El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV forma part de les mesures impulsades per la Conselleria d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar l’atenció i el servici que es presta des de FGV als usuaris de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

El futur pla es basarà en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. Amb la idea de tindre un dels plans d’accessibilitat en matèria de transport més modern, avançat i participatiu.

Junt amb este estudi FGV emprendrà una sèrie d’accions des de la direcció de Client i Accessibilitat per a millorar les condicions de la xarxa. Entre les mesures proposades s’ha inclòs l’elaboració d’una enquesta específica de valoració que també comptarà amb les aportacions dels clients i entitats representatives d’estos col·lectius.

Al seu torn FGV desenrotllarà un prototip d’estació i tren amb “accessibilitat perfecta”, realitzarà una anàlisi comparativa amb altres explotacions ferroviàries i elaborarà un pla específic de formació per als treballadors de l’empresa.

Amb la finalitat de millorar les condicions d’accessibilitat d’accés als trens de Metrovalencia, l’empresa ha licitat recentment, per 175.564 euros, la instal·lació de noves plataformes per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) en les estacions de Paiporta, Llíria, Benaguasil 2n, La Canyada, Machado, Mislata, Mislata – Almassil, Faitanar, Manises, Roses, Ayora i Aragó. Estes noves estacions se sumen a les 34  que ja compten amb este tipus d’accés adaptat.