Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • El conseller Arcadi España ha explicat que els dos nous traçats en estudi partiran de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret i enllaçaran amb la xarxa tramviària actual
  • Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valelnciana ja es treballa en la redacció dels dos projectes que completaran el traçat de la Línia 10

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que la Generalitat ja treballa en l’ampliació de la futura Línia 10 (Alacant-Natzaret) de Metrovalencia per a connectar aquesta línia, ara en obres, amb l’actual xarxa tramviària en servei, mitjançant una ampliació de traçat i la creació de la nova Línia 11.

Arcadi España ha detallat durant una visita a les obres en superfície en la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències que “per a connectar la Línia 10 amb la zona del Grau, es desenvoluparà un nou traçat tramviari des de la Ciutat de les Arts i les Ciències, seguint per l’avinguda Menorca, fins a arribar a la façana marítima i integrar aquest nou tram amb la xarxa tramviària actual en la parada Grau-Canyamelar”.

Al seu torn, ha avançat que “també es contempla una prolongació de la Línia 10 seguint el recorregut des de l’estació de Natzaret fins a la façana marítima, amb l’objectiu de millorar la integració i les condicions de mobilitat del barri a la ciutat de València”.

Amb la finalitat de detallar totes dues propostes, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana es reunirà en les pròximes setmanes amb el Ajuntament de València i amb l’Associació de Veïns del Barri de Natzaret. En concret, s’ha convocat per a dilluns que ve una reunió de treball amb els representants veïnals, en la qual s’exposaran les alternatives que té sobre li taula l’empresa pública per a millorar la connectivitat i les condicions de mobilitat dels veïns d’aquest barri de València.

La Línia 10, amb aquesta ampliació, unirà el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el barri de Natzaret i tota la façana marítima ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport públic de la xarxa de Metrovalencia.

El conseller ha explicat tots dos projectes durant una visita a les obres que es realitzen en el tram en superfície en l’avinguda Antonio Ferrandis, al costat de la futura parada de Ciutat de les Arts i les Ciències, i que afecten un tram d’un dels carrils de circulació de vehicles. En la visita ha estat acompanyat per la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato.

L’objectiu d’aquesta intervenció és incorporar una nova via a les dues ja existents per a afavorir possibles maniobres i agilitar la circulació dels tramvies que prestaran servei en el conjunt de la línia.

Línia 10

Actualment s’estan executant les obres previstes en el tram subterrani, amb un pressupost superior als 25 milions d’euros. Els treballs comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions, i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que, entre altres aspectes, inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, escales mecàniques i ascensors.

Juntament amb els treballs en el túnel de la línia, FGV està actuant en el condicionament de la superestructura de via, arquitectura i equipament de la Línia 10 de Metrovalencia (Alacant-Natzaret), corresponents al tram en superfície, des de l’eixida del túnel en la rampa d’Amado Granell fins al barri de Natzaret, amb un pressupost superior als 6 milions d’euros.

Les actuacions previstes en aquest projecte també contemplen la construcció en el barri de Natzaret del depòsit provisional per a les unitats tramviàries que circularan per la nova línia. Precisament, les prolongacions de la Línia 10 propostes per a connectar aquest nou traçat a l’actual xarxa tramviària són necessàries perquè aquest depòsit siga provisional, com està contemplat, i que puga deixar d’utilitzar-se al més prompte possible.

La resta de contractacions, com l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses del traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, i la senyalització, comunicació i seguretat estan ja adjudicades i han iniciat els primers treballs d’instal·lació.

Les obres que ara s’executen permetran posar en servei en 2022 una línia de tramvia que combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).
El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.