Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • La directora de l’empresa pública a Alacant ha informat l’alcalde sobre les actuacions sobre el viaducte centenari Santana
  • S’han comentat diverses qüestions que afecten el municipi, així com la proposta de cessió d’ús de l’antiga estació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat l’entrega i registre en l’Ajuntament de Benissa del projecte de renovació de via Calp-Teulada de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) i ha explicat a les noves autoritats municipals les actuacions que es desenrotllaran en els pròxims mesos.

La directora de l’empresa pública a Alacant, Pilar García Reche, acompanyada d’un tècnic, s’ha reunit amb l’alcalde, Abel Cardona, per a explicar-li els detalls dels treballs a desenrotllar, entre ells el que es va a executar sobre el viaducte centenari Santana (Pont Quisi) respectant la fisonomia del mateix i manteniment la filosofia constructiva original.

A més, en la trobada es van comentar diverses qüestions ferroviàries que afecten el municipi alacantí, així com la proposta de cessió d’ús de l’antiga estació de FGV a Benissa. En este sentit, es va acordar que, en un breu termini de temps, es concertarà una visita a l’edifici del Depòsit i a l’esmentada estació.

FGV ha adjudicat les obres de renovació de via i condicionament de la infraestructura de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant entre les estacions de Calp i Teulada, a la UTE FCC, CHM i Contractes i Vendes S.A. L’import d’adjudicació ascendix a 10,9 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 12 mesos, incloent les actuacions en túnels, ponts i estructures en la línia. Al seu torn també s’ha adjudicat la direcció d’obra i assistència tècnica per import de 435.641 euros, també amb l’IVA inclòs.

Esta actuació forma part dels treballs que la Conselleria d’ Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix la consellera María José Salvador està executant per a modernitzar la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia. El pressupost conjunt de les intervencions previstes supera els 120 milions d’euros.

L’objectiu d’estes inversions que és mantindre l’explotació en funcionament, garantint la qualitat del servici amb uns estàndards de qualitat semblants a la resta de la xarxa de FGV a Alacant. Després d’esta actuació continuaran els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en el tram Teulada-Dénia per a completar així el procés de modernització de la Línia 9.

La renovació d’estos més de 12 quilòmetres de via permetrà millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més els treballs previstos inclouen l’adequació del tram al nou material mòbil pendent d’adquisició i que afecta gàlibs (en túnels, ponts i estructures en línia o baixadors) o condicions estructurals en túnels o ponts.