Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El  metro, tramvia i tren-TRAM seran gratis per a fomentar el transport públic i que els ciutadans disfruten de totes les seues avantatges
  • La iniciativa #HuiDescansaElCotxe pretén potenciar la reflexió en el cercle familiar i dels jóvens per a millorar els hàbits de mobilitat

La Generalitat oferirà este pròxim dissabte dia 22 de setembre servici gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia i TRAM´d’Alacant per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe que s’emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a canviar els hàbits de mobilitat.

Esta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, és el colofó a les distintes activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

L’objectiu que es perseguix és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat el pròxim dia 22 de setembre, que proven a deixar el cotxe a casa un dia i disfruten dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en les ciutats.

La Generalitat ha posat en marxa la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a més de 200.000 jóvens estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i FP perquè reflexionen en les aules i en les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat.

Amb esta iniciativa, els jóvens d’entre 14 i 18 anys puguen obrir un debat amb els seus professors i familiars emmarcat d’ací a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.

La finalitat d’esta iniciativa és potenciar la reflexió en el cercle familiar o més pròxim dels jóvens per a veure com es desplacen els ciutadans i què es pot fer per a canviar els hàbits poc sostenibles.

En la pàgina web www.huidescansaelcotxe.gva.es es pot trobar tota la informació respecte d’això sobre com aconseguir premis com a bicicletes, monopatins, patinets, cascos o bons de transport públic.

Els estudiants matriculats en el curs 2018-2019 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional podran participar, a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en mode públic, amb l’hashtag #HuiDescansaElCotxe, per mitjà d’una imatge en què aparega, junt amb un familiar o conegut conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa i especificant en la publicació a quin curs, centre educatiu i localitat pertanyen.