Publicat
Arxivat com Consell d'Administració, Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El Consell d’Administració que presidix la consellera María José Salvador aprova no modificar les tarifes del pròxim exercici
  • La consellera destaca l’aposta de la Generalitat pel transport públic al congelar els preus dels títols de FGV
  • Se han impulsat  descomptes per a jóvens, menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que presidix la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha aprovat mantindre en 2019 el preu dels diferents títols de transport de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Esta decisió, segons ha explicat la consellera “es pren amb l’objectiu de continuar afavorint l’ús dels serveis de transport que oferix FGV en les seues explotacions de València i Alacant”. “Apostem pel transport públic i així ho demostren les nostres mesures i que hem mantingut les tarifes durant esta legislatura”, ja que, tan sols es va produir una única variació en 2018 per a  afavorir la migració dels usuaris cap a la targeta TuiN (targeta moneder única i intel·ligent) que manté, des d’esta última modificació, un preu per davall del bonometro de 10 viatges.

A més, amb este mateix objectiu, des d’abril d’enguany es comercialitza la nova Targeta Jove que permet que els jóvens, fins a 30 anys, disfruten d’un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN. Açò se suma als avantatges que s’oferixen per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda.
En este mateix Consell d’Administració també s’ha tractat la proposta realitzada per l’Ajuntament de Paterna a FGV perquè la tarifa d’aplicació en la xarxa tramviària, que discorre pel dit terme municipal, siga la corresponent a la Zona A, en compte de l’actualment vigent, que és la Zona B.

Esta petició afecta les parades de Lloma Llarga-Terramelar, Santa Gemma – Parc Científic UV, Tomás y Valiente, La Coma i Mas del Rosari. S’ha acordat aplicar-la a partir del segon semestre de 2019, ja que és necessari coordinar prèviament la modificació zonal proposta amb les accions pendents de canvis de denominació de parades, senyalització i la resta d’elements d’informació

Amb esta actuació que ja s’aplica als usuaris de la targeta TuiN s’unificarà l’àmbit zonal de tota la xarxa tramviària, en una única zona, afavorint l’ús del tramvia en les zones afectades.

D’altra banda, també s’ha aprovat la cessió d’un solar, situat en el carrer Mossén José Lluch, 16, d’Alboraia, a l’ajuntament d’esta localitat perquè siga utilitzat com a zona verda. La cessió d’este espai, situat junt amb l’estació d’Alboraia-Peris Aragó de Metrovalencia, es realitza per un període de 15 anys, prorrogable fins a un total de 30.

El Consell d’Administració ha acordat també actualitzar els continguts de la Política de Seguretat i del document marc del Sistema de Gestió de la Segurida de FGV que s’adapten així a la nova regulació legal vigent a la Comunitat Valenciana, resultat de l’aplicació de la nova Llei 7/2018 de Seguretat Ferroviària.

FGV es compromet a continuar contemplant com a objectiu bàsic  la seguretat i, conseqüentment, prestar especial atenció a tots els aspectes relacionats amb la seguretat de les persones, per mitjà d’accions en els diversos àmbits que hi intervenen: gestió, prevenció, organització, formació i manteniment.