Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • La nova senyalització recorda als vianants del perill de l’ús del mòbil en estos punts de pas
  • La imatge s’instal•larà en més de 200 passos de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

Amb la participació de la Consellera d´Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha presentat la campanya “Para-Mira” que té com a objectiu incrementar les condicions de seguretat i advertir els vianants de la necessitat de prestar atenció i evitar distraccions en els passos situats als llarg de la xarxa de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

La campanya es va a instal•lar en més de 200 passos per a vianants de València i Alacant i recorda la importància que té detindre’s i prestar atenció al pas del tren o tramvia en estos punts. “Para-Mira” es suma a la iniciativa “El Mòbil, quan toque” que es va presentar al gener d’enguany i que també tenia com a objectiu alertar i conscienciar del perill que suposen les conegudes com a “distraccions tecnològiques” en les zones de pas del metro i el tramvia.

La Consellera ha explicat sobre la campanya que “hem comprovat que en les línies de metro que estan prop d’hospitals i universitats hi ha molts jóvens que van amb cascos escoltant música o mirant el mòbil i no posen atenció a l’encreuament, per la qual cosa es produïx una perillositat afegida en estos punts. Per això senyalitzem en terra amb esta imatge perquè la gent recorde que ha de parar i mirar abans de passar, tal com es destaca la campanya”.

Des de 2015 fins a l’actualitat s’ha produït 13 accidents amb vianants en les línies de FGV a València i Alacant. En cinc d’eixes 13 ocasions, s’ha observat que l’ús del telèfon mòbil, d’una manera o d’una altra, ha provocat estos incidents, amb el resultat tres ferits i dos morts.

Estudi i actuacions en els passos a nivell i entre andanes

Dins de les actuacions que FGV ha emprés per a millorar les condicions de seguretat dels passos a nivell de la seua xarxa, l’empresa ha conclòs l’Estudi d’Avaluació de Riscos dels Passos a Nivell i entre Andanes de la xarxa de Metrovalencia i està ultimant el de la xarxa del TRAM d’Alacant per a analitzar l’estat en què es troben els diferents punts de pas d’estes explotacions.

En concret, s’han analitzat 141 interseccions ferroviàries entre passos a nivell i passos entre andanes distribuïts en 33 municipis de València i 22 passos a nivell amb semibarreres, 60 passos semafòrics i 124 passos de vianants a Alacant.

Per a analitzar la situació dels mateixos s’han utilitzat una sèrie de criteris com la intensitat mitjana relativa al pas de vianants, visibilitat, freqüència de pas de trens, accessibilitat, sinistralitat acumulada i la normativa o regulació existent.

D’esta manera, l’estudi permet establir la prioritat de les actuacions previstes per a augmentar la seguretat i disminuir la sinistralitat en els passos a nivell i passos entre andanes, tenint en compte que el manteniment i millora de la seguretat dels passos en entorn urbà és competència de FGV.