Quisi Fotomontaje

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies TRAM.

  • El pressupost ascendeix a 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i compte amb un termini d’execució de 12 mesos
  • La nova infraestructura se situarà aigües avall de l’actual i tindrà uns 370 metres de longitud

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació de l’execució de les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació permetrà instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

L’empresa pública ha licitat aquestes obres per un import de 12.029.302,39 euros, IVA inclòs, i ha establit un termini d’execució de 12 mesos.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel.

No obstant això, ha sigut necessari plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és la de poder mantindre l’explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.