Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’objectiu és implantar un Butlletí d’Ordres i Informacions Intel·ligent (i-BOI) que facilite la comunicació entre totes les persones i departaments de l’empresa pública
  • Aquesta iniciativa es desenvolupa en col·laboració amb l’Agència Valenciana de la Innovació i es va presentar en 2021 mitjançant una consulta prèvia al mercat per a conéixer possibles solucions tecnològiques

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el desenvolupament  d’una solució innovadora per a disposar d’un butlletí d’ordres i informació intel·ligent per a ús intern, en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Aquesta iniciativa, en la qual ha col·laborat l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i que és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea a través del programa Operatiu Feder Comunitat Valenciana 2021-2027, té com a objectiu implantar un Butlletí d’Ordres i Informacions Intel·ligent (i-BOI), que substituïsca l’actual sistema de comunicació d’incidències, basat en ordres en paper.

En l’actualitat, gran part dels treballs relacionats amb la circulació que es realitzen en l’empresa pública es comuniquen mitjançant paper, un aspecte que genera tant traves i retards en el treball diari d’FGV.

Aquesta eina de treball ha de garantir no sols la recepció i disponibilitat dels avisos, sinó també la seua comprensió i compliment efectiu, a través de la incorporació de noves tecnologies.

La nova solució tecnològica ha d’establir un sistema d’ordres i informacions que, en l’àmbit de la circulació, ha de garantir l’accés, per part del treballador o treballadora, a les ordres o indicacions del Lloc de Comandament, i deixar constància de la seua recepció i comprensió inequívoca, sense necessitat de traslladar documents en paper durant els relleus.

D’acord amb les especificacions demandades per FGV, aquesta eina incorporarà recordatoris; actualitzacions constants de la informació, amb la finalitat que el personal afectat dispose de les últimes actualitzacions del servei; així com d’un sistema d’emmagatzematge i reaprofitament de les ordres per a assegurar la traçabilitat de la comunicació.

Els serveis per a desenvolupar aquest Butlletí d’Ordres i Informacions Intel·ligent (i-BOI) s’han licitat pel procediment de Compra Pública Precomercial i amb un pressupost inicial de 738.100 euros, IVA inclòs. El termini per a la presentació d’ofertes ja està obert i finalitza el pròxim 28 de febrer.

El desenvolupament d’aquest projecte es va originar en 2021 quan FGV i la AVI van promoure una consulta prèvia al mercat per a sondejar la disponibilitat del teixit productiu a l’hora de desenvolupar solucions innovadores capaces de donar resposta al repte plantejat. En total, 11 entitats procedents de tota Espanya van remetre les seues iniciatives, que s’han sotmés a una anàlisi tècnica i econòmica a fi de valorar la seua viabilitat.