Pas entre andanes en l'estació de Picassent de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia.

  • L’actuació adjudicada afecta a desviaments, vies de maniobres, travessies, aparells de dilatació, talperes i passos a nivell amb un termini màxim de 30 mesos
  • Una vegada completats els treballs previstos es milloraran les condicions de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) invertirà 32,1 milions d’euros, IVA inclòs, a renovar diferents trams en superfície de la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón), Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i Línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport), a fi d’aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

D’aquesta manera, ha adjudicat a tres UTE les obres de renovació de diferents aparells de via, passos a nivell i diversos elements en els trams de superfície d’aquests traçats, treballs que es desglossen en tres lots.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, destaca que aquestes actuacions, igual que les obres que s’executen per a fer possible la futura Línia 10 de València i les incloses en el nou Pla de Freqüències de Metrovalencia, “garanteixen el futur servei que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana presta a la ciutadania de València, la seua àrea metropolitana i altres poblacions de la província”.

El primer, que correspon a la Línia 3 en el seu tram Almàssera-Rafelbunyol, compta amb un pressupost de 6.883.755,17 euros, IVA inclòs, ho executarà l’UTE Coalvi S.A.-Mantenimiento de Estaciones S.L. i comptarà amb un termini de 10 mesos.

El segon dels lots inclou els trams Empalme-Llíria de la Línia 2 i Empalme-Bétera de la Línia 1. El pressupost és de 7.187.069,52 euros, IVA inclòs, ho desenvoluparà l’UTE Rover Infraestructuras S.A.-Rover Rail S.A i tindrà 12 mesos d’execució.

El tercer lot afecta al tram València Sud-Villanueva de Castellón de la Línia 1. La dotació econòmica és de 18.050.301,83 euros, IVA inclòs, ho durà a terme l’UTE Comsa S.A.U.-Lantania S.A.U. i els seus treballs podran durar fins als 30 mesos.

Amb aquesta intervenció s’actuarà sobre aparells de via (desviaments, vies de maniobres, travessies, aparells de dilatació, talperes, etcètera.) i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front al desgast que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques.

Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, pel requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini. Una vegada finalitzats aquests treballs, s’obtindrà una millora substancial del servei ferroviari quant a seguretat, comoditat i puntualitat.