Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia.

  • Els tramvies podran invertir la marxa i no deixar sense servei la L6 quan es produïsca un contratemps que afecte el servei
  • FGV ampliarà el bucle del tramvia en el Marítim i connectarà Les Arenes i Marina Reial per Eugènia Viñes millorant les freqüències

La Generalitat instal·larà un escapament tramviari prop de la parada de Benimaclet, a fi de poder agilitar la circulació de la Línia 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería) de Metrovalencia en cas que es produïsca qualsevol tipus d’incidència en el servei.

Un escapament és un aparell de via que posa en comunicació les circulacions de dues vies, generalment paral·leles, mitjançant una connexió entre ambdues, per la qual cosa una unitat pot passar d’una via a una altra i canviar el sentit de la marxa.

Per a això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) licitarà en breu la redacció del projecte per 36.429,47, IVA inclòs, amb un termini de quatre mesos.

En l’actualitat, quan es produeix una incidència en la circulació entre les parades de Benimaclet i Tarongers cal suspendre el servei dels tramvies de la Línia 6, per la capçalera de Tossal del Rei. Per això, es fa necessari la instal·lació d’un escapament pròximo a la parada de Benimaclet que permeta invertir la marxa de les unitats en cas d’incidències i agilitar així la circulació i no deixar fora de servei la L6.

Aquest escapament, per qüestió d’espai disponible, podria ser instal·lat abans de la parada de Benimaclet, en la plataforma tramviària paral·lela al carrer Doctor Vicent Zaragozá existent entre l’Avinguda Primado Reig i la intersecció en la qual conflueixen els carrers Dolores Marqués i Botànic Cavanilles. De totes maneres, la ubicació exacta del escapament no es decidirà fins a conéixer la redacció del projecte.

Aquesta solució possibilitaria que, davant una incidència que es produïra entre Benimaclet i Maritim-Serrería, el servei entre Tossal del Rei i Benimaclet podria prestar-se, podent deixar als viatgers en Benimaclet, on tenen enllaç amb les Línies 3 i 9 de metro.

Bucle tramviari

D’altra banda, la Generalitat ampliarà el bucle del tramvia de la zona del Marítim de les Línies 4 i 6 de Metrovalencia, a fi de millorar el servei i les freqüències d’aquest mitjà de transport a la ciutat de València. Per a això, FGV licitarà en breu la redacció del projecte per un import de 169.476,23 euros, IVA inclòs, i un termini de sis mesos.

Aquesta iniciativa està recollida en el Pla de Servei 2022-2030 de l’empresa pública que pretén satisfer les necessitats de mobilitat d’un major nombre de persones mitjançant l’increment de freqüències, l’ampliació de la xarxa de Metrovalencia i la millora de la qualitat del servei a prestar a la ciutadania.

Dins d’aquest pla existeixen diferents actuacions enfocades al desenvolupament de la xarxa i, entre elles, es troba l’ampliació del bucle del Marítim mitjançant la connexió de les actuals parades Les Arenes (L4 i L6) i Marina Reial Joan Carles I (L8) pel carrer Eugènia Viñes.

D’aquesta manera, es modificaria el recorregut dels tramvies per la zona marítima per a millorar les freqüències de la connexió dels barris de Malva-rosa i Cabanyal/Canyamelar amb el traçat de metro a partir de l’estació de Marítim Serrería.

Amb aquesta millora, i d’acord amb el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia presentat recentment, el temps de pas mig previst per a les unitats de les Línies 4 i 6 serà d’aproximadament 7,5 minuts, enfront dels 10 o 20 minutos actuals, depenent del punt d’origen i destinació.

Tots els tramvies de Línia 6 sentit esquerra-dreta circularien pel carrer Eugènia Viñes, donant servei a l’actual parada de Marina Reial Joan Carles I, a la qual actualment només accedeixen els tramvies de la Línia 8.

Per part seua, els tramvies de Línia 6 en sentit dreta-esquerra des de Marítim-Serrería circularien pel carrer Doctor Lluch. Aquesta acció suposa una simplificació de la xarxa mitjançant la supressió de la Línia 8, línia de xicotet recorregut que no seria necessari mantindre en quedar assumit en el de la Línia 6.